Trupa Wormgod a lansat albumul “Where Old Curses Rest”: “Avem de-a face cu black metal, dar mai atmosferic, mai melodic”

Octav Mediș și Vladimir Toma, componenți ai trupei Wormgod, au fost prezenți în studioul Sport Total FM, unde au vorbit cu Narcis Drejan despre albumul recent lansat al grupului -“Where Old Curses Rest”.

Cei doi au oferit detalii despre piesele ce alcătuiesc albumul, despre cum a luat acesta naștere și ce provocări au întâmpinat în realizarea lui, dar ne-au dezvăluit și planurile lor de viitor.

“Mi se pare o chestie foarte prețioasă că de fiecare dată când scoatem un album din ăsta de metal extrem, Sport Total FM e locul care ne așteaptă de fiecare dată cu ușile deschide, ceea ce nu e de colo să auzi atât black metal în FM-ul românesc. Aș face o mică corecție, mai degrabă Vladimir a venit cu mine, pentru că el e creierul din spatele proiectului. Eu sunt parte din trupă, am fost invitat să ader prima dată la povestea Wormgod în 2009, cred.

Cu mult ghinion pe drum, e o poveste interesantă cu albumul ăsta, cred că că și de asta i-am tras numele ăsta. Jumătate din material reprezintă piese vechi, Vladimir a mai reușit să scoată un demo de-a lungul timpului, pe care eu nu am participat. Nu îmi aduc aminte să ne fi certat, dar așa s-a nimerit apele. Noi am înregistrat albumul în 2018, dar am avut niște ghinioane la studio și s-a pierdut tot albumul înregistrat. Chestie ce ne-a dat înapoi”, a explicat Octav Mediș.

“A fost nevoie de 2 ani până am reușit să găsim un nou studio de înregistrare cu care să colaborăm foarte bine și care să sune așa cum voiam să sune acest album”, a declarat Vladimir Toma.

“Where Old Curses Rest” are 9 piese, iar una dintre ele, “În vale”, este în limba română.

“Avem de-a face cu black metal, dar mai atmosferic, mai melodic și asta e o chestie preferată, că avem parte de un playlist variat. Sunt piese care duc într-o tentă mai etică, cum e “În vale”, singura piesă în română de pe disc, pe când altele sunt mai atmosferice și altele care își trag seva dintr-un death metal. Este totuși un album extrem, dar mi se pare că Wormgod, ca proiect, captează partea romantică a genului”, a spus Octav Mediș.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -