Gheorghe Tadici: “Din păcate, nu jucătoarele fără experiență au produs eșecul cu Olanda ci dimpotrivă, cele cu mai multă experiență”

România a învins Macedonia de Nord în ultimul meci din grupele preliminare de la Campionatul European de Handbal 2022, scor 31-23, și va merge în Grupa Principală II cu 0 puncte, unde va juca împotriva Germaniei, Spaniei și Muntenegrului.

Gheorghe Tadici a vorbit, în direct la Sport Total FM, despre parcursul României la acest european, dar și despre eșecul la limită în fața Tărilor de Jos. Fostul selecționer crede că mai degrabă jucătoarele cu experiență nu s-au ridicat la adevăratul potențial, iar faptul că mai multe handbaliste lipsesc din lot a făcut ca România să piardă acel meci.

“La capătul primelor meciuri am ca reper meciul cu Olanda. Așa cum spuneați, Macedonia nu este un exemplu elocvent pentru a face măsurători referitor la nivelul la care e echipa. Macedonia, în afară de faptul că e gazdă, că are susținerea publicului, are o valoare modestă. Nu mai e echipa din urmă cu 10-12 ani. Toate echipele se schimbă și rămâne palmaresul, dar palmaersul nu joacă.

Meciul cu Olanda a fost un meci bun, în care au încercat, au avut o idee că s-ar putea întâmpla ceva în acel meci. Nu s-a întâmplat pentru că nu s-a întâmplat. N-au jucat toate jucătoarele la potențial măcar 80%, mai ales pe final. Mare păcat, pentru că era ceva să intrăm acum cu 2 puncte în Grupa Principală.

Lipsesc 6-7 jucătoare care puteau fi tot atâtea soluții în plus, prospețimea era alta, însă nu sunt de acord cu ceea ce se vorbește, că n-au jucătoarele experiență. Toate jucătoarele de acolo au experiență dacă au fost convocate. Din păcate, nu jucătoarele fără experiență au produs eșecul cu Olanda, ci dimpotrivă, jucătoarele cu mai multă experiență și cu multe turnee finale în spate. În ceea ce privește obiectivul, sigur că a fost cu regretul de rigoare din meciul cu Olanda, dar obiectivul a fost preivizibil, de calificare”, a declarat Gheorghe Tadici.

Gheorghe Tadici este încrezător în ceea ce privește următoarele partide și crede că naționala României are șanse contra Germaniai și Spaniei.

“Acum avem 3 meciuri, meciul din mijloc este mai dificil, primul și al treilea, cu Spania și Germania ne-ar putea sta la îndemnână. Putem să ne luptăm sau să câștigăm. Nu vorbesc din prisma meciului amical cu Germania, pentru că meciurile amicale sunt amicale, de pregătire, ci din prisma a ceea ce avem noi un prim 10 și ele un prim 10.

Dacă ne vom adapta la meciul cu Spania la jocul rapid și anihilarea pivotului, avem șanse”, a explicat Tadici.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -