Mihai Stoichiță, încrezător în șansele României de calificare la EURO 2024: “Elementele duc spre calificare. Doar un ghinion fantastic te poate opri din cursă”

România are o șansă mare să meargă din nou la EURO, cu două meciuri rămase în campania de calificare, cu Israel și Elveția.

“Tricolorii” se află pe prima poziție și depinde doar de rezultatele proprii. Însă, chiar și dacă echipa antrenată de Edi Iordănescu va face pași greșiți, pare greu de crezut că mai poate scăpa calificarea din mâini.

Este și opinia lui Mihai Stoichiță, directorul Comisiei Tehnice a FRF, care spune că doar un ghinion teribil mai poate opri România din a obține biletele pentru turneul final din Germania.

“Și mie mi-e greu să cred că România poate pierde calificarea la EURO. Trebuie să fii atent la tot ce se întâmplă, dar eu cred că momentul este unul care dă aripi acestei echipe. De mult n-am mai fost în situația asta. Gândiți-vă în ce situații am fost când s-a apropiat ultima parte a unei grupe de calificare. Deci până la urmă tot ce am obținut până acum au obținut acești băieți și cu staff-ul tehnic. Este un element de suport psihologic pentru aceste 2 meciuri de final.

Nu poți să spui că-s obosiți, ca e perioada cea mai bună. Dacă faci o comparație între ce a fost anul trecut, când toți jucătorii care au venit la Campionatul Mondial din Qatar, în noiembrie, toți au venit în formă maximă, nu ca vara, adu-ți aminte ce înseamnă să joci în iunie după un sezon obositor. Ai noștri, ca și ceilalți de fapt, elvețienii, israeliții, sunt în perioada optimă a unui sezon fotbalistic. Sper să profităm de aceste lucruri și să decidem în favoarea noastră această mult așteptată calificare de mulți ani de zile. Elementele duc, zic eu, către această situație. Doar un ghinion fantastic te poate opri din cursa pentru această calificare, dar sper să nu-l avem noi.

Israel are de jucat cu Elveția, România și Kosovo, cele 3 contracandidate. Ai să râzi, dar am spus-o și după 3-3 cu Kosovo, Elveția nu mai e chiar pe cai mari. Dacă bate Israelul cu Elveția, ce se întâmplă? E o grupă extrem de interesantă prin prisma rezultatelor care au avut loc în ultima vreme și cred că totul a pornit de la acel 2-2 al nostru, cu noroc, trebuie să recunoaștem, dar norocul tot timpul face parte din fotbal. De acolo a început această nebuloasă a acestei grupe. Uite ce rezultate au urmat după aia, mai ales din partea lor”, a declarat Stoichiță.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -