Mihai Stoichiță, înaintea meciului cu Belarus: “O victorie poate să aducă o cu totul și cu totul altă echipă națională. Cu alt moral, alt tupeu”

Naționalele României au o perioadă aglomerată, toate categoriile de vârstă având meciuri în aceste zile, însă cel mai important este cel al naționalei de seniori, contra Belarusului, din această seară, de la ora 21:45.

Importanța unui succes împotriva celor din Belarus a fost subliniată și de Mihai Stoichiță, care e de părere că 3 puncte diseară vor tranșa, în mare măsura, calificarea la EURO 2024.

În direct la Sport Total FM, Stoichiță a declarat că o victorie de acest gen poate să fie punctul de plecare al unui nou grup de succes la echipa națională.

“Sunt multe meciuri internaționale în perioada asta, cele amicale sunt mai puțin importante, dar și alea sunt importante pentru viitor, pentru formarea unor noi jucători, noi echipe, dar cel mai important e meciul cu Belarus. Sunt la antrenamentul oficial, sunt pe bancă, mă uit la băieți.

Gazonul e chiar bun după părerea mea. Mă așteptam să fie o nenorocire. Sunt câteva zone de lângă care pe acolo parcă, dar și acolo e neted, nu denivelat. Se poate pasa, poți să ai o execuție bună. Când am auzit mă gândeam la ceva așa cum e pe Arcul de Triumf, dar nu e vorba de așa ceva.

Nu e cel mai bun gazon din lume, dar este bun și cred că batem prea mult moneda pe treaba asta. Suntem obligați să jucăm unde ne-au programat. Nu trebuie să ne încărcăm cu nimic negativ înainte de acest meci.

Cred că asta se va întâmpla (n.r.: că vom avea șanse mari de calificare în cazul unei victorii cu Belarus). Băieții au dispoziție, foarte multe execuții bune, foarte multă concentrare. Vezi ce înseamnă să ai niște rezultate bune? Imediat prinzi încredere, ai alt tonus psihologic, e pozitiv totul. Să dea Dumnezeu să fie și cu Belarus la fel.

Principalul punct este calificarea. Nu știm ce se va întâmpla până la sfârșit, dar sper ca în noiembrie fim calificați. Nu vreau să fac analogii, dar momentele astea psihologice au mai fost în istoria echipei naționale, când o victorie a adus la formarea unei echipe. Copiii ăștia au ajuns într-un moment în care pot să creeze un alt viitor pentru echipa asta, o victorie poate să aducă o cu totul și cu totul altă echipă națională. Cu alt moral, alt tupeu, cu altă prezență în teren. Este foarte importnat să facem treaba asta. Să dea Dumnezeu să se bucure de succes și de jocuri mult mai reușite în viitor. Și alt statut. Avem jucători tineri, dar maturizați de competițiile prin care au trecut. Dacă stai bine să te gândești, majoritatea sunt cei care au fost la campionate europene de tineret și este pasul următor să ajungă la unul de seniori și de asta contează foarte mult”, a declarat Stoichiță.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -