Mihai Stoichiță, despre Școala Federală de Antrenori: “Fotbaliștii au timp să facă școală pe parcursul carierei lor”

Mihai Stoichiță, directorul comisiei tehnice a FRF, a intervenit la Radio Sport Total FM, în cadrul emisiunii „Fluier Final” din 3 februarie, pentru a discuta cu realizatorii Narcis Drejan și Dragoș Borchină, despre obținerea licențelor la Școala Federală de Antrenori.

“Trebuie să o luăm de la capăt și trebuie să fim foarte clari, să nu mai avem situații echivoce, de fapt Federația Română de Fotbal și-a exprimat un punct de vedere foarte clar după discuțiile care au avut loc și lucrează la foarte multe în reguli pe care să le adopte pentru a fi lucrurile foarte clare.

Întotdeauna trebuie să existe un început și trebuie să înțeleagă toată lumea, mesajul meu a fost unul foarte clar, dacă vrei să faci ceva în viață trebuie să faci școală, nu se mai poate să nu faci școală, pentru că societatea spre asta tinde. Școala trebuie în toate domeniile și eu cred că și fotbaliștii au timp să facă școală pe parcursul carierei lor de jucători. Ar trebui să se gândească bine și la viitorul lor, deși totul e roz în primii ani.

Sunt doar 15 ani de fotbal profesionist, mă rog, sau câți se adună, dar trebuie să te gândești că viața nu se termină odată cu momentul lăsării de fotbal. Dacă vrei să rămâi și ești pasionat de această activitate atunci sunt fel și fel de școli care îți spun la dispoziție o specializare și o calificare. De exemplu administrație, management sportiv, că vrei antrenornar, depinde ce te pasionează, eu cunosc foarte mulți fotbaliști care nu vor să se facă antrenori, vor să se facă manageri, eu îi apreciez foarte mult pentru că este un domeniu foarte interesant ca și cel pe care l-am practicat eu.

Nu cred că mai trebuie să dezvoltăm acest subiect pentru că este foarte clar și asta este linia pe care o să mergem. Nu se mai poate pentru că există inechități în anumite momente care creează distensiuni între oameni, între grupări și toate persoanele implicate.

Cred că este foarte clar pentru toată lumea și transmitem mesajul pe care îl avem. Trebuie să fim extrem de echilibrați și să vedem în ce fel, pentru că este vorba de perioada aceea de ani de zile, care este greșit înțeleasă și vrem să devină mult mai scurtă, drumul să fie mult mai scurt, dar vă spun ceva, drumul acela se scurtează și prin educație în momentul când joci fotbal. Ai destul timp să te duci și la o școală, ai destul timp să te duci și la un curs de specializare.

Se fac cursuri de la primul nivel de licență pe tot teritoriul țării, au fost la Alba Iulia, au fost la Iași, o să fie acum la Timișoara, acum nu mai poți să spui că te-am luat din orașul de baștină și te-am adus în București ca să-ți pierzi timpul. Este acolo în zona ta și faci un sacrificiu dacă vrei să faci ceva în viață, dacă nu, asta e viața! Suporți consecințele, deci nu se poate! În general în viață!“, a spus Mihai Stoichiță la Radio Sport Total FM.

Întreaga discuție poate fi ascultată pe site-ul nostru, www.SPTFM.ro, accesând înregistrarea de mai jos.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -