Mihai Stoichiță ar fi preferat Islanda în locul Ucrainei, în grupa de la EURO: “Trebuie să fim atenți la ce facem noi, asta e important!”

Mihai Stoichiță și-ar fi dorit ca România să joace împotriva Islandei în grupa de la EURO 2024. Nordicii au fost învinși la baraj de Ucraina, scor 2-1. Astfel, naționala noastră va debuta la Campionatul European contra ucrainenilor, pe 17 iunie.

În direct la emisiunea “Fluier final”, Stoichiță a recunoscut că o considera favorită la calificare pe Ucraina încă de la început.

“Nu putem să comparăm ca istorie, imagine, cultură, Ucraina cu Islanda. Mie mi se pare normală această calificare, deși aș fi preferat să jucăm cu Islanda. Mie Ucraina mi s-a părut favorită la calificare dintre naționalele de la baraj.

Mă așteptam, nu e o surpriză pentru mine. Nici pentru Edi nu este. Ucraina nu este o echipă de nebătut. Trebuie să îi studiem până în vară. Au unii jucători care joacă în campionate puternice. Dar trebuie să fim atenți la ceea ce facem noi, asta e important.”, a declarat Mihai Stoichiță, la Sport Total FM.

Directorul Tehnic al FRF a vorbit și despre meciul amical cu Columbia, pierdut de naționala României cu 2-3, la Madrid.

“Trebuie să fim foarte atenți la cum a gestionat Edi și ce a vrut să facă în această dublă, cu Irlanda de Nord și Columbia. Cum a împărțit efortul pe jucători. Logica a avut-o de neatacat. Jucătorii pe care i-a introdus cu Columbia în joc după minutul 55 au fost jucători proaspeți, care au adus un plus în joc.

El a vrut să vadă probabil foarte multe legături de joc între jucători, modul în care se prezintă la ora actuală după perioade de activitate și inactivitate la cluburile de la care vin. 

Pentru că asta a fost principala problemă a naționalei. Uite că a fost mai puțin important că nu joacă Ianis la Alaves sau Horațiu la Atletico. Urmează să îi monitorizeze în continuare, iar răspunsurile le vom avea în vară.

Dacă mai ținea meciul cu Columbia încă 10 minute, eu cred că egalam. Într-adevăr, am părut o echipă puțin așa temătoare, cu o lipsă de încredere în prima parte a jocului.”, a mai adăugat Stoichiță.

Ascultă aici interviul integral cu Mihai Stoichiță:

 

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -