Aurel Țicleanu, trimis să spioneze Belgia înaintea confruntării de la EURO: “O echipă care emană putere!”

Aurel Țicleanu a fost trimis special de FRF să studieze naționala Belgiei la meciurile amicale cu Irlanda (0-0) și Anglia (2-2), disputate în această lună.

România se va duela cu naționala belgiană în grupa de la EURO, precum și cu Ucraina și Slovacia.

În direct la emisiunea “Fluier final”, fostul mare jucător al Craiovei Maxima și al naționalei României a vorbit despre jocul Belgiei și despre șansele “tricolorilor” la Campionatul European.

Membru al Comisiei Tehnice din cadrul Federației, Aurel Țicleanu s-a arătat impresionat de calitatea jucătorilor belgieni, pe care, însă, nu îi consideră de neînvins:

“Astăzi am venit de la Londra. Am ajuns în sfârșit acasă. Am stat la loja regală (n.r. – la meciul Anglia – Belgia 2-2), am stat cu delegația Belgiei. Doamna care a făcut aranjamentul ăsta a venit să mă întrebe dacă totul e în regulă, dacă sunt bine. I-am explicat că sunt acolo să îi ‘spionez’. Serviciul ăsta îl fac toate Federațiile, toate se duc să urmărească adversarii. I-am spus că acum 44 de ani eram tot pe Wembley, pe teren, iar acum am stat sus, în tribună. N-am mai fost de atunci pe Wembley. Nici la Londra.

Am primit sarcina asta să urmăresc Belgia. I-am văzut la Dublin, apoi la Londra. Am vorbit și cu un jurnalist de-ai lor. După meciul de la Dublin erau foarte supărați. Dar eu am văzut niște jucători de mare calitate acolo. Sigur, n-am văzut omogenitate. Dar dacă echipa asta are 4 meciuri amicale, eu o văd crescând. 

Ce fotbaliști au! I-am văzut de prima dată. Mie mi-au amintit foarte tare de naționala Elveției din urmă cu un an și jumătate, doi. O echipă care emană putere. Poate puțin mai mobili belgienii. Schimbă mult mai mult pozițiile. E o echipă foarte periculoasă. Nu îmtâmplător e în primele 10.

O șansă o avem (n.r. – în grupa de la EURO). De aceea mergem să ne studiem adversarii, pentru că orice echipă are și zone în care poate fi pusă în dificultate. Întrebarea e dacă poți să îi împingi pe adversari în acea zonă. Dar diferențele sunt evidente.”, a spus Aurel Țicleanu, la Sport Total FM.

Ascultă aici interviul integral cu Aurel Țicleanu:

 

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -