Răzvan Pîrcălabu, președintele FR de Lupte, a fost invitat la emisiunea “Trafic Sport”: “Practic, m-am născut pe salteaua de lupte”

Răzvan Pîrcălabu a fost invitat în studioul Sport Total FM, la emisiunea “Trafic Sport”, moderată de Horațiu Sima și Răzvan Toma.

Președintele Federației Române de Lupte a relatat cum a început povestea lui în acest sport și cum a ajuns să ocupe funcții atât în cadrul COSR, cât și în biroul executiv al Federației Europene.

“Toate aceste funcții mi le-am dorit din tot sufletul pentru luptele românești. Înseamnă foarte, foarte mult să ai reprezentare în forurile internaționale. Practic contezi acolo și întotdeauna eu am pledat pentru corectitudine.

Am avut onoarea să fiu al doilea român ales în aceste organisme internaționale. Primul membru pe care l-a dat România a fost domnul Ion Corneanu, cel mai mare antrenor al luptelor greco-romane din țara noastră. O mare personalitate pentru noi, Dumnezeu să-l odihnească. De asemenea, în cadrul Federației Europene, am mai avut un membru, pe domnul Cristian Poteraș.”, a spus Răzvan Pîrcălabu, la Sport Total FM.

Răzvan Pîrcălabu s-a îndrăgostit de lupte de la o vârstă extrem de fragedă, datorită tatălui său. Marin Pîrcălabu a fost un mare luptător al României, participând la două Olimpiade, în 1976 și 1980.

Marin Pîrcălabu i-a pasat fiului său pasiunea uriașă pentru lupte. Răzvan a început să practice acest sport la CSA Steaua, club în cadrul căruia continuă să activeze și în prezent, ca manager al secției de lupte.

“Tatăl meu a fost un mare luptător al României la lupte libere. O mândrie și o onoare că îi sunt fiu. Ce puteam să fac, decât lupte? A fost foarte simplu. Practic, m-am născut pe salteaua de lupte. Când am început să merg în picioare, mă lua la antrenament cu dumnealui. După ce a început cariera militară în cadrul clubului Steaua, un bun prieten de-ai dumnealui, maestrul Luca Rădoi, m-a preluat și am ajuns la lupte.

Am fost o perioadă la 74 de kilograme, apoi 86. Sincer să fiu, m-am lăsat de foarte tânăr din cauza vremurilor. Am venit pe o perioadă de declin a luptelor și nu prea aveam susținere internațională. Ne cam luptam cu morile de vânt și, atunci, am preferat să o iau pe alt drum.

Eram la Steaua și atunci. N-am plecat niciodată din cadrul clubului. Am fost și sunt în continuare managerul secției de lupte a clubului Steaua, iar pentru mine e o mare onoare.”, a mai povestit Pîrcălabu.

Ascultă aici interviul integral cu Răzvan Pîrcălabu:

 

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -