Edi Iordănescu, după amicalul cu Columbia: “A fost un test foarte, foarte util, cel mai important test sub comanda mea. Echipa a arătat caracter, sunt băieţi buni”

România a pierdut al doilea amical al anului, contra Columbiei, scor 3-2, într-un meci ce a avut loc pe Estadio Metropolitano, la Madrid.

Edi Iordănescu a vorbit la cald, după meci, despre prestația echipei. Selecționerul spune că am întâlnit o echipă completă, de talie mondială și că “tricolorii” au arătat tărie de caracter, iar cu mai mult curaj și încredere, naționala ar fi putut ține piept columbienilor.

„A fost un test foarte, foarte util, cel mai important test sub comanda mea. Ştiam ce urmam să întâlnim, o forţă mondială, o echipă completă. Nu întâmplător au bătut Spania, Germania, Brazilia. A fost un test de maturitate, trebuie să învăţăm din astfel de momente.

Am dat minute, am experimentat, mi-am asumat. Mă bucur că echipa nu a cedat, indiferent de moment. Dacă aveam mai mult curaj, mai multă încredere, dar când primeşti gol atât de repede, te scutură un pic emoţional.

Fiecare trebuie să-şi asume că nu pierde mingea. Am avut situaţii din care puteam crea ocazii. În repriza a doua, banca a intrat bine, au impactat, am avut situaţii când mai puteam marca.

Nu sunt mulţumit de rezultat, dar de efort şi de faptul că echipa dă ce are mai bun sunt mulţumit. Marea provocare pentru băieţi va fi să se impună la club. Ianis a fost o excepţie, şi-a asumat responsabilitate în joc şi a marcat. Am dat minute şi lui Nedelecearu, am vrut să-l vedem şi pe Opruţ.

Echipa a arătat caracter, sunt băieţi buni. Raţiu a dat tot ce are mai bun, trebuie să meargă la club să se impună. Avem nevoie de minute şi când ei au minute, va fi altceva.

Am stat şi ne-am gândit la Ianis, i-am dat 20 de minute sâmbătă, dar el a jucat puţin la club, Raţiu la fel, şi Drăguşin trebuie să se impună. Mi-ar plăcea ca jucătorii să evolueze la club şi eu doar să stau să analizez.

Am vrut să fie lume, să fie stadionul activ. Mulţumim suporterilor. Suntem o echipă tânără, care s-a reformat din mers, trebuie să ne dăm încredere, să ne motivăm. Lunile vor zbura până la Euro 2024.

Mă rog la Dumnezeu să fie jucătorii sănătoşi şi să se impună la club. Vă asigur că naţionala este în creştere şi poate produce o figură frumoasă la Euro 2024.

Ucraina (n.r.: adversară a României la Euro 2024) e o echipă valoroasă, cu jucători care au continuitate, de acum vom începe culegerea datelor, să-i studiem cât mai bine”, a delcarat Iordănescu.

Ce urmează pentru naționala României

România va mai juca 2 meciuri amicale înainte de plecarea la EURO 2024, contra Bulgariei, pe 4 martie și contra celor din Liechtenstein, pe 8 iunie, ambele partide pe stadionul Steaua.

Marți, “tricolorii” au aflat și ultima necunoscută din grupa E de la EURO, Ucraina – care a învins Islanda în play-off, scor 2-1.

Astfel, programul României la turneul final din Germania este următorul:

România vs Ucraina (17 iunie, Munchen, ora 16:00)

Belgia vs România (22 iunie, Koln, ora 22:00)

Slovacia vs România (26 iunie, Frankfurt, ora 19:00).

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -