Festivalul de rugby “Mitrea Cristache” are loc sâmbătă și așteaptă peste 500 de copii! Daniel Mitrea a oferit toate detaliile

Daniel Mitrea a vorbit despre “festivalul” dedicat rugby-ului pentru copii, pe care îl organizează anual în memoria tatălui său, Mitrea Cristache. 

Mitrea Cristache (1949-2016) a activat șase decenii în sportul românesc. Mai întâi ca jucător la Rapid, Grivița, IEFS și Contactoare Buzău, apoi ca antrenor la Gr Sc CFR Buzău și CSȘ Triumf București.

De asemenea, Cristache Mitrea a fost secretar general al Federației Române de Rugby (1986-1990), dar și al Federației Române de Patinaj (2006-2009), șef de serviciu în Ministerul Tineretului și Sportului, dar și președinte al Asociației Municipale de Rugby București (2001-2005).

Pentru a-i cinsti memoria, fiul său, Daniel, organizează începând din 2017 Festivalul de Rugby “Mitrea Cristache”. În cadrul evenimentului sunt invitate să participe cluburi de copii cu vârste de până în 14 ani, precum și echipe de Old Boys.

În acest an, Festivalul se va desfășura sâmbătă, 30 martie, în Parcul Copilului din București, în intervalul orar 10:00-15:00.

Invitat în studioul Sport Total FM, la emisiunea “Fluier final”, Daniel Mitrea a vorbit despre impactul pe care l-a avut tatăl său în rugby-ul românesc și despre festivalul de sâmbătă.

“Împreună cu tatăl și fratele meu, am reușit să înființăm clubul Șoimii încă de când tata trăia. Tata a fost primul meu antrenor. Prin chestia asta spun aproape tot. Ne-a fost un mentor nu doar nouă, ci multor generații de jucători care mai târziu au devenit antrenori.

El a fost în slujba sportului din 1990 și până a ieșit la pensie. A fost un slujbaș al Ministerului Tineretului și Sportului. Pe lângă funcția de secretar general al Federației Române de Rugby, a avut și această onoare de a fi secretar general la patinaj.

Eu i-aș spune mai degrabă un festival. Tata a fost un om vesel și n-aș vrea să fie numit memorial. Suntem la a 7-a ediție. Copiii care vor veni, se vor bucura jucându-se rugby. Avem 4 categorii de vârstă, sub 8 ani, sub 10, sub 12 și sub 14 ani. 

Sunt 9 cluburi invitate. Împreună cu cei de la Șoimii, avem aproximativ 500 de copii care vor fi prezenți în Parcul Copilului între orele 10 și 15. Ne vom bucura de prezența cât mai multor părinți.”, a spus Daniel Mitrea, la Sport Total FM.

Ascultă aici interviul integral cu Daniel Mitrea:

 

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -