Mihai Rotaru este resemnat: “Nu mai am speranțe la titlu, e capitol închis. Ar fi o minune să reintrăm în luptă”

Mihai Rotaru, patronul Universității Craiova, spune că nu mai are speranțe la titlu, distanța față de liderul CFR Cluj fiind prea mare în acest sezon.

În direct la Sport Total FM, omul de afaceri a vorbit despre condițiile pe care le asigură la club și despre calitatea lotului, fiind de părere că Universitatea Craiova are unii dintre cei mai puternici jucători din Liga 1.

“Nu mai am speranțe la campionat. Trebuie să considerăm campionatul un capitol închis, printr-o minune se poate redeschide, dar trebuie să fim realiști. Suntem foarte departe, la 25 de puncte, practi 13 puncte după înjumătățire. Printr-un concurs de împrejurări s-ar putea să reintrăm ca challengeri în lupta pentru campionat, dar ar fi o minune.

Suntem pe primul loc la condiții, poate sunt echipe care au o bază mai consistentă în sensul de terenuri de antrenament, facilități, dar per total stăm cel mai bine și modul în care ne comportăm față de jucători și antrenori, toate condițiile de transport, logistică, alimentație, medicamentație. Condițiile sunt pentru mine în primul rând, ca să nu-mi pierd respectul față de mine însumi, așa am fost învățat, să dau totul ca să pot cere.

În special la tribuna a doua. Peluza, prin structura ei, este alături de jucători, și la bine și la greu. Dar tribuna a doua, o să vedeți ce e acolo, din minutul 3 te-au luat. Avem și o poveste, conduceam cu 2-0 și a intrat Bărbuț prin minutul 70, l-a fluierat tot stadionul când a dat pasă înapoi, a zis că nu mai dă pasă inapoi pe Oblemenco niciodată. Jucătorii muncesc foarte bine, atitudinea e foarte bună, nu vezi pe cineva care încearcă să păcălească pe cineva. Lumea e supărată pe ce s-a întâmplat în ultimele 7 meciuri și dezamagătită.

Vorbeam cu colegii mei din staff, cu jucătorii, care sunt și ei tot colegii mei, ca dacă ar fi să iau de la alte echipe post pe post, nu aș schimba mai mult de 1, maxim 2, dar și aceia pentru spectacol. Dar în rest nu aș schimba”, a declarat Rotaru.

Mihai Rotaru spune că meciul cu Rapid, primul de după pauza de iarnă, este în pericol, din cauza focarului de Covid-19 care a izbucnit la echipă, în ciuda faptului că jucătorii și staff-ul sunt vaccinați în proporție de 100%.

Totodată, patronul Universității Craiova anunță și că urmărește câteva transferuri în această iarnă, dar nu din România.

“În afară de un singur jucător care este în afara lotului, toată lumea este vaccinată, 100%. Peste 50% sunt cu a treia doză, dar unii au făcut boala a doua oară.

Fără discuție meciul cu Rapid este în pericol, eu așa estimez. Craiova se grăbește, chiar avem nevoie, în condițiile actuale, dar și înainte, nu a schimbat foarte mult situația acest focar de Covid.

Ne uităm după un fundaș central, după un winger care să joace pe ambele părți. Avem ținte, nu sunt cele vehiculate de presă, nici măcar una, dar să sperăm că putem să le finalizăm. E extrem de dificil în iarnă să aduci jucători, toși sunt sub contract, foarte rar luăm jucători care nu au jucat în ultimele 6 luni pentru că în 90% din cazuri se accidentează, avem această experiență.

Din România nu avem ținte, decât dacă o să fim foarte avariați înainte de meciul cu Rapid. Va trebui să luăm din Liga 1, ca să putem disputa meciul, ar fi una dintre soluții”, a explicat patronul Univeristății Craiova.

Discuția integrală poate fi ascultată mai jos:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -