Marius Măldărășanu: “Cred că va fi un campionat mult mai echilibrat și mult mai tare ca anul trecut”

FC Hermannstadt a revenit din cantonamentul din Turcia și se pregătește de prima etapă din noul sezon, acasă, cu Farul Constanța.

Antrenorul sibienilor a declarat, în direct la Sport Total FM, că perioada de pregătire a fost una dificilă, marcată de accidentari, dar că speră că în cele 2 săptămâni rămase până la startul campionatului să se rezolve problemele.

“A fost cel mai greu cantonament de când sunt antrenor din punct de vedere al gestionării. Încă de când am plecat de la Sibiu, am avut ceva probleme de accidetări. A trecut, au fost jucători care au jucat mai mult decât ne-am dorit, ca să zic așa, ne doream să împărțim minutele în mod egal ca să capate toți ritm de joc, dar a trecut, mai avem 2 săptămâni, să sperăm că ne punem la punct și cu jucătorii care au avut probleme.

Ce pot să spun? (n.r.: dacă Hermannstadt va vinde jucători). Ce am spus dintotdeauna jucătorilor. Contează foarte mult locul în clasament. Ești sus, lumea te urmărește, te dorește. În iarnă eram pe locul 6 și jucătorii aveau oferte, bani care nu au fost până la urmă așa cum ne-am dorit din punct de vedere al clubului. În momentul în care a venit acea depunctare, am terminat pe locul 11, interesul nu mai este așa mare ca în iarnă. Probabil că există, dar până acum nu există ofertă concretă pentru nimeni. Și dacă ar exista, din punct de vedere financiar nu e bună și pentru club”, a declarat Măldărășanu.

Marius Măldărășanu crede că tot Farul are prima șansă la campionat

Măldărășanu spune că Farul Constanța, campioana sezonului trecut, pleacă cu prima șansă la titlu, alături de FCSB, CFR, Univ. Craiova și Rapid.

“Cred că va fi un campionat mult mai echilibrat. Au venit alte 3 echipe de tradiție, Dinamo, Oțelul și Iași, dar au și coborât Argeșul, care e echipă de tradiție, mă refer că au și suporteri, Chindia și Mioveni, echipe cu mai puțini suporteri ca cele care au intrat. Ca rating va fi mai bine. Majoritatea echipelor n-au făcut multe transferuri, fiecare și-a gândit strategia fix pe ce au nevoie și în funcție de buget. Din punctul meu de vedere, era deja un clișeu, pentru o nou promovată cel mai greu e primul sezon.

Acum este al doilea an, dar nu înseamnă că ne va fi ușor. La campionat e normal să aibă prima sansă Farul, e campioana en-titre, pe urmă celelalte care s-au bătut și seezonul trecut, FCSB, CFR, chiar dacă a plecat antrenorul și foarte mulți jucători din ce am văzut, probabil acolo va fi o lipsă de omogenitate, Craiova și Rapid, care și-au anunțat mereu cel puțin locul 3, va fi o luptă aprigă. La play-off multe își doresc, e și normal să tinzi mai sus. Repet, cred că ca fi un campionat mult mai tare ca sezonul trecut”, a declarat Măldărășanu.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -