Marius Avram, despre delegarea lui Istvan Kovacs în finala Europa League: “Pot să spun, fără niciun fel de reținere, că este o performanță istorică pentru el, pentru arbitrajul românesc”

Istvan Kovacs va arbitra finala Europa League dintre Bayer Leverkusen și Atalanta, care va avea loc pe 22 mai, la Dublin. El va fi ajutat de tușierii Vasile Marinescu și Ovidiu Artene, dar și de Cătălin Popa, asistent VAR.

Marius Avram, fostul arbitru FIFA, a comentat, în direct la Sport Total FM, delegarea lui Istvan Kovacs la centru, în finala de la Dublin.

Acesta spune că este o perfomnață istorică, atât pentru Kovacs, cât și pentru arbitrajul românesc, fiind o recunoaștere a valorii acestuia.

“Nu m-ar surprinde (n.r.: să-l vedem și în finala Champions League). Pentru Istvan Kovacs este un lucru extraordinar, intră într-o galerie foarte restrânsă de arbitri care au două finale europene. L-am avut pe Rainae, pe Igna și cam atât, deci lista e extrem de scurtă a arbitrilor români care au avut două finale europene. Se adaugă și prezența la Campionatul Mondial, și la EURO care urmează, și la Campionatul Mondial al cluburilor, e o performanță extraordinară, istorică, și nu mă feresc, știi că sunt destul de cumpătat.

E clar că e o performanță istorică pentru el și pentru arbitrajul românesc, a avut un sezon foarte, foarte bun internațional, are 8 meciuri în UCL, dacă nu mă însel, unul în Europa League și urmează și finala, toate astea în acest sezon competițional. Pot să spun, fără niciun fel de reținere, că este o performanță istorică pentru el, pentru arbitrajul românesc la fel, ceva foarte bun, după ce Hațegan a avut acel accident nefericit, Istvan Kovacs, într-un fel, a completat locul și, ca orice om care și-a văzut șansa, a dus-o până la capăt. A speculat, între ghilimele, că are o conotație negativă, să zicem că a speculat cu conotație pozitivă la maxim oportunitatea care i s-a invit să fie singurul român care mai arbitrează la acest nivel. Cu sprijin, fără sprijin, nu contează. Indiferent cât ești de sprijinit, nu-ți dau finale, deci e o recunoaștere a muncii și valorii lui”, a delarat Marius Avram.

Istvan Kovacs a condus la centru șase meciuri de UEFA Champions League  în actualul sezon. De asemenea, românul va arbitra meciuri și la EURO 2024 din Germania.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -