Bogdan Andone, precaut înaintea barajului cu Mioveni: “Eu zic că sunt șanse 50-50. Jucătorii de la Liga 2 vin cu ambiție în plus”

FC Botoșani va juca în barajul de menținere/promovare contra CS Mioveni, echipa de Liga 2, pe 17 si 24 mai, prima partidă având loc pe terenul echipei moldovene.

Bogdan Andone, antrenorul FC Botoșani, a prefațat dubla, care este una crucială pentru echipa sa. Tehnicianul a declarat, în direct la Sport Total FM, că șansele sunt egale și că este precaut, pentru că jucătorii de la Liga 2 sunt mult mai motivați în meciurile de acest gen.

“Eu zic că sunt șanse 50-50. Există o diferență și de ritm, și calitativ, între Liga 1 și Liga 2, dar jucătorii sau echipele de la Liga 2 vin cu ambiție în plus, pentru fiecare jucător de acolo e o șansă de a face pasul spre Liga 1 și cu siguranță va fi dificil.

Sincer nici nu vreau să mă gândesc dacă e un avantaj sau un dezavantaj că jucăm primul meci acasă. Ăsta e programul, jucând acasă va trebui să ne facem jocul pe care-l facem pe teren propriu, să încercăm să câștigăm și apoi vedem cum vom gestiona returul. E clar că dacă jucam în deplasare era alta abordarea, va trebui să regândim puțin planul, important e să câștigăm meciul.

Sincer n-am urmărit foarte atent meciurile de Liga 2, pur și simplu n-am avut timp. Dar știu parcursul echipelor, știu și că Mioveni și Constantin Schumacher au făcut o treabă extraordinară acolo. La început de sezon erau mari semne de întrebare dacă va termina campionatul sau va termina la retrogradare, tocmai din cauza asta zic că e dificil pentru că jucătorii de acolo au demonstrat că au calitate, valoare, și nu întâmplător au ajuns la un moment dat pe locurile de promovare directă”, a declarat Bogdan Andone.

FC Botoșani a terminat cu noroc pe locul 14, ultimul de baraj, deși pierduse ultima partidă, contra Oțelului.

De cealaltă parte, CS Mioveni a terminat pe locul 5 play-off-ul Ligii 2, dar a obținut primul loc de baraj, asta după ce Corvinul Hunedoara și CSC Șelimbăr, ocupantele locurilor 2 și 3 nu au drept de promovare în Liga 1, astfel că nu pot participa la baraj.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -