Interviu special cu Liviu Ionescu și Cristian Frisk despre jocul de table și dezvoltarea lui în România

Liviu Ionescu, președintele clubului CS Backgammon Academia, și Cristian Frisk, secretarul general al Federației Române de Table, au fost invitații zilei la emisiunea Trafic Sport, cu Horațiu Sima și Răzvan Toma.

Cei doi au oferit detalii despre modul de organizare al jocului de table în Românie, planurile de dezvoltare ale acestui sport, dar și despre obstacolele pe care le întâmpină federația.

“Problema este că nu foarte multă lume înțelege exact că și tablele pot fi sunt sport ca oricare altul și de aici începe o discuție între jucătorii care efectiv joacă de plăcere și ceilalți care doresc să înțeleagă că e un sport, că se poate face performanță, că pot fi premieri legale pe vaza unor rezultate în competițiile sportive înscrise în anuarul sportiv al ANS”, a declarat Cristian Frisk.

“Ne ducem pe cheltuiala proprie, muncim foarte mult pe timpul nostru liber, mai suntem și contestați, dar e bine să ai și parte negativă, e constructivă câteodată. Legat de deplasare, jucătorii merg pe cheltuiala proprie, momentan nu sunt premii în bani, sunt cupe, medalii, diverse.

La Londra joc foarte mult și acolo joc la un club foarte puternic. Joc în cadrul Federației Engleze, au mai multe turnee, sunt mult mai vechi pe piață. Cluburile sunt foarte active și fiecare club, pe zone, organizează competiții foarte mari. Anul trecut, la UK OPen, au fost 167 de jucători, dintre care 90 și ceva au fost jucători Masters și restul intermediari. Au făcut sistemul în așa fel încât și jucătorul mai slab să profite și să joace cu unul de același nivel”, a explicat Liviu Ionescu.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -