Marius Avram analizează arbitrajul lui Istvan Kovacs de la CFR-FCSB: “Singura decizie importantă pe care a avut-o de judecat a luat-o corect”

Partida dintre e CFR Cluj și FCSB, încheiată cu scorul de 0-1, a relansat lupta la titlu, iar oaspeții au acuzat arbitrajul lui Istvan Kovacs, care a rupt echilibrul în minutul 43, când l-a eliminat pe Mateo Susic, după un atac dur la Darius Olaru.

Marius Avram a comentat, în direct la Sport Total FM, prestația lui Kovacs și e de părere că acesta a avut o singură fază importantă de judecat, cea a eliminării, decizia fiind una corectă.

“Și pe mine m-a surprins amploarea pe care au luat-o discuțiile legate de arbitraj după meciul ăsta. Asta ne arată într-un fel cât de important este și cât de mare este miza pentru echipe. Dar pe de altă parte, dacă analizăm la rece, nu putem spune că arbitrul a avut multe faze de judecat.

A fost o singură fază importantă, nicio altă fază în suprafața de pedeasă, fază de penalty… A fost această fază de roșu, o fază clară de roșu, care se încadrează în toate criteriile date pentru a acorda roșu și trebuie să menționăm și faptul că acest gest se sacționează cu cartonaș roșu, pentru că am auzit discuții legate că în anumite competiții nu, în altele da. Nu, în acest gen de faze se sancționează cu roșu indiferent de locul unde este, minutul, scorul, competiția, de la copii și juniori până la finala UCL aceasta este o intrare de roșu.

Singura decizie importantă pe care a avut-o de judecat, decizie capitală cum zicem în arbitraj, a fost luată corect de Istvan Kovacs. Deci arbitrul nu a influențat rezultatul dintr-o greșeală. Cel care este responsabil că echipa a jucat cu un om în minus este acel jucător care a făcut faultul, un atac inutil, l-aș numi eu, atât de violent încât trebuia roșu”, a declarat Marius Avram, la Sport Total FM.

Discuția integrală poate fi ascultată mai jos:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -