Marcel Pușcaș: “Sunt mulți cărora li se pare normală rejucarea, președinți de club, antrenori, foști internaționali, chiar ziariști”

FCU Craiova a pierdut la masa verde, scor 3-0, partida cu Sepsi Sf. Gheorghe, suspendată în prima repriză de arbitrul Andrei Chivulete, din cauza scandărilor xenofobe repetate ale galeriei oltene.

Marcel Pușcaș, președintele clubului oltean, iese la atac și cere din nou rejucarea partidei, spunând că mulți oameni din fotbalul românesc consideră această măsură una corectă. În plus, Pușcaș spune că și clubul din Sf. Gheorghe are o parte din vină, pentru că nu a aplicat Legea 4 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive.

“Am avut 3 meciuri câștigate la rând, sperăm să o ținem tot așa, să avem cât mai multe. Sperăm să se și rejoace partida cu Sepsi, sperăm la instanțele din România și vom vedea după ce va fi.

Sunt mulți cărora li se pare normală o asemenea decizie, foarte mulți președinți de club, antrenori, foști internaționali, chiar ziariști. E normal să se rejoace. Sigur că nu există în regulament noțiunea de rejucare a unui asemenea meci, dar există Legea 4 în care se spune cum se combate sau cum se previne o asemenea atitudine sau ieșire. Ori legea n-a fost aplicată deloc. Observatorul de meci are obligația să vegheze și asupra regulamentelor, într-adevăr, dar și asupra aplicării Legii 4. Era Jandarmeria acolo, e un protocol între Jandarmerie și clubul din Sf. Gheorghe, au un plan de acțiune în caz de ceva, dar nu s-a întâmplat nimic, a fost făcut doar ca să fie făcut, semnat de ambele părți, adus la cunoștință domnului observator Goga și se puteau lua anumite măsuri.

Așa cum noi am spus că evacuăm suporterii dacă sunt injurii la adresa conducerii clubului, așa cum s-a scandat la Farul-Petrolul “Afară cu ungurii din țară” și nu s-a întâmplat nimic, așa cum se scandează despre olteni, despre moldoveni, despre ardeleni, despre țigani, sigur că nu fac cinste nimănui scandările, dar ele există și vor exista.

La Ungaria – Anglia au aruncat cu banane către Rashford, la Ungaria – Germania au aruncat cu banane către Rudiger, în fața UEFA, cu toți observatorii și oficialii acolo. A oprit cineva meciul? Păi dacă au aruncat cu banane și i-au făcut maimuțe, scuză-mă… Nu s-a întâmplat nimic, nu se oprește un joc, atunci dacă la fiecare meci unde sunt scandări care nu convin îl oprești”, a declarat Marcel Pușcaș.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -