Lucian Ionescu, despre cartea “Glasul roților de tren”: “Dormeam cu ea sub pernă. Mă bucur că a fost reeditată, mă durea să văd că s-a pierdut”

Rapid a împlinit 99 de ani de existență weekend-ul ce tocmai a trecut, pe 25 iunie, iar momentul a fost marcat printr-un eveniment special pe Stadionul Giulești.

Piesa de rezistență a fost reeditarea celebrei cărți a lui Ioan Chirilă, “Glasul roților de tren”, pe care suporterii o supranumesc “Biblia rapidiștilor”.

Lucian Ionescu, ofițerul de presă de la Rapid, a vorbit, în direct la Sport Total FM, despre cei 99 de ani de existență ai clubului și despre planurile centenarului, de anul viitor.

“Am împlinit 99 de ani și am încercat să facem din nou ceva frumos, pentru că fără să mă joc cu vorbele, suntem familia Rapid. Este o fericire mare pentru mine că acest eveniment a fost organizat împreună cu Clubul Sportiv Rapid. Este o reunire sub aceeași umbrelă pe care o visam din ’93, de când fotbalul s-a despărțit de celelalte sporturi. Sunt mândru să văd acum împreună pe cei de la fotbal și de la celelalte discipline că încearcă să construiască lucruri. Cred că am reușit ceva pe placul suporterilor.

Am început cu acea reeditare a cărtii “Glasul roților de tren”, opera lui Ioan Chirilă, la propriu spun că dormeam cu ea sub pernă, știam la un moment dat pe de rost fiecare frază de la fiecare pagină. Sincer mă durea să văd, pentru că era editată în ’88, s-a pierdut, nu mai era de găsit. În urmă cu 2 ani, Doru Someșan, un conducător de editură și suporter, mi-a zis ce are de gând. Eram circumspect. I-am zis că dacă reușește să obțină drepturile de la familia Chirilă, cu mare drag clubul ajută. Vorbim de reeditare, dar e o reeditare pentru noi cei trecuți de o anumită vârstă. Pentru copii și cei ce vin din urmă e o premieră. E Biblia, de unde trebuie să învețe ceea ce e rapidismul, e abecedarul cu care începi și devine cartea de istorie a Rapidului.

Mă bucur că lansare am reușit să-i aduc pe eroii care mai trăiesc, cei ai ultimilor pagini ai cărții. Această carte a fost scrisă în doar câteva luni, după ce Rapid cucerea primul titlu, în ’67.

Noi am început să creionăm deja centenarul, trebuie să fie ceva fabulos, ca în povești. La centenar, Rapidul trebuie să țină luminile aprinse 3 zile și 3 nopți”, a declarat Lucian Ionescu.

Discuția integrală poate fi ascultată mai jos:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -