LPF a alcătuit echipa ideală a primei etape din Liga 1. Sorescu și Săpunaru, printre cei nominalizați

Sursă foto: LPF

Liga Profesionistă de Fotbal a dat publicității echipa ideală a primei etape din noul sezon al Ligii 1. Din primul “unsprezece” nu lipește Deian Sorescu, “eroul” lui Dinamo, care a înscris 3 goluri în victoria cu FC Voluntari, scor 3-2.

În echipa ideală se mai regăsesc Cristian Săpunaru, revenit la Rapid în Liga 1, Ciprian Deac (CFR Cluj) sau Rajko Rep (Sepsi OsK). Antrenorul etapei este Dario Bonetti.

Mai jos primul “unsprezece”, alături de comentariile celor de la LPF.

PORTAR

Eduard Pap (FC Botoşani / 27 de ani) – A debutat în cel de-al optulea sezon pe prima scenă cu un penalty apărat şi cu alte câteva intervenţii prin care a ţinut neatinsă plasa porţii moldovenilor.

FUNDAŞI

Mihai Bălaşa (Universitatea Craiova / 26 de ani) – A dat siguranţă defensivei prin intervenţiile sale. De asemenea, s-a remarcat şi prin calitatea paselor.

Bogdan Mitrea (Sepsi OSK / 33 de ani) – Din postura de căpitan, fundaşul covăsnenilor şi-a condus echipa spre victorie. A înscris al 26-lea gol din carieră în Liga 1.

Cristian Săpunaru (Rapid / 37 de ani) – Este antrenorul giuleştenilor din teren, experienţa sa fiind un mare câştig pentru Rapid, care a revenit în Liga 1 după șase ani.

MIJLOCAŞI

George Cîmpanu (Universitatea Craiova / 20 de ani) – Tânărul mijlocaş al craiovenilor a făcut un joc foarte bun. A pasat decisiv pentru singurul gol al meciului.

Ciprian Deac (CFR Cluj / 35 de ani) – A înscris pentru a 68-a oară în Liga 1, 58 de goluri fiind reuşite în tricoul grupării clujene.

Romario Pires (Farul / 32 de ani) – A făcut un joc defensiv foarte bun, oprind la timp încercările ofensive lansate de arădeni.

Deian Sorescu (Dinamo / 23 de ani) – A fost jucătorul etapei, asta datorită celor trei goluri marcate, dar şi a modului în care, din postura de căpitan, şi-a condus echipa spre victorie.