Licitație pentru șervețelul pe care Lionel Messi a semnat primul contract cu FC Barcelona

Unul dintre cele mai rezonante nume din lumea sportului contemporan, Lionel Messi, este subiectul unei viitoare licitații inedite. Un obiect aparent nesemnificativ, dar de care se leagă drumul său fabulos spre succesul în fotbal, va fi vândut persoanei dispuse să ofere cea mai mare sumă de bani. Este vorba despre șervețelul pe care Lionel Messi, acum în vârstă de 36 de ani, a semnat primul său contract cu echipa FC Barcelona.

Momentul s-a petrecut când jucătorul argentinian era încă la nivel de echipe de juniori. Bucata de hârtie reprezintă schițarea primei înțelegeri în urma căreia Messi a pornit pe calea fotbalului european profesionist, la cel mai înalt nivel, alături de un club de top din campionatul Spaniei.

“Este unul din cele mai palpitante obiecte cu care am avut de-a face vreodată. Da, este o bucată de șervețel, dar este faimosul șervețel al începutului carierei lui Messi. I-a schimbat viața lui Messi, viitorul Barcelonei și a fost primul document care a oferit posibilitatea unor momente glorioase miliardelor de fani de pe tot globul”, a declarat Ian Ehling, coordonatorul departamentului dedicat manuscriselor de la casa de licitații Bonhams, compania care se va ocupa de intermedierea vânzării prețiosului șervețel.

Conform datelor disponibile până acum, prețul de pornire la licitație va fi în jur de 350.000 de euro, fiind posibil ca suma plătită pentru document să ajungă la valori mult mai mari. Nu numai că Messi are foarte mulți fani în întreaga lume, dar există colecționari de astfel de rarități cu tematică sportivă și chiar investitori dornici să speculeze o apreciere a valorii de-a lungul anilor următori pentru un asemenea obiect unic.

Cine deține ineditul document

Șervețelul i-a rămas agentului argentinian Horacio Gaggioli, intermediarul înțelegerii dintre Lionel Messi și clubul catalan. Gaggioli nu a fost de acord să ofere bucata de hârtie muzeului echipei FC Barcelona, care expune divers astfel de obiecte legate de istoria clubului, inclusiv de jucătorii legendari.

Agentul a hotărât să pună șervețelul la dispoziția casei de licitații Bonhams, dorind să valorifice ineditul document pe care l-a păstrat peste ani, probabil pe de o parte ca amintire, iar pe de altă parte observând evoluția impresionantă a fotbalistului din Argentina în competiții precum La Liga, UEFA Champions League, dar și Cupa Mondială.

Final de carieră în afara Europei?

În mod oarecum surprinzător, Lionel Messi a părăsit nu doar FC Barcelona și campionatul Spaniei, ci și fotbalul european, în 2023, când a decis să semneze transferul la Inter Miami, club american de fotbal, cu sediul în zona metropolitană din Miami (SUA), care evoluează în Major League Soccer.

Lionel Messi a câștigat Balonul de Aur în 2023, al 8-lea astfel de trofeu cucerit de argentinian, un record absolut în istoria fotbalului. Lionel Messi se aștepta ca Erling Haaland sau Kylian Mbappe să câștige Balonul de Aur, dar în mod surprinzător acesta a fost premiat din nou de organizatorii competiției în cadrul unei prestigioase ceremonii.

Chiar dacă mai este destul până la ceremonia de decernare, la unele case de pariuri sportive se poate deja miza pe câștigătorul trofeului în 2024. Un nou premiu pentru Messi? Puțin probabil, acesta având în prezent cotă 10.00 la pariuri online pentru un astfel de pronostic. Favoriții momentului la Balonul de Aur 2024 sunt Jude Bellingham (cotă 5.00), Kylian Mbappe (cotă 5.50), Erling Haaland (cotă 6.00) și Harry Kane (cotă 7.00).

Messi este foarte activ la echipa sa de club din campionatul nord-american de fotbal, căruia îi oferă un plus de vizibilitate. Rămâne de văzut dacă argentinianul își va încheia acolo cariera sau dacă va oferi o nouă surpriză, revenind la un moment dat la o echipă consacrată din fotbalul european.

Sursa foto wallpapers.com

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -