George Buricea, după numirea la naționala masculină de handbal: “Sunt conștient, m-am băgat într-un lucru foarte greu, e nevoie de multă muncă, muncă, muncă și iar muncă”

George Buricea este noul selecționer al naționalei masculine de handbal a României, după ce spaniolul Xavi Pascual și-a prezentat demisia.

Buricea, care va ocupa în continuare funcția de antrenor la CSM Constanța, a vorbit, în direct la Sport Total FM, despre noua experiență, pe care a catalogat-o ca fiind riscantă, el acceptând rolul cu doar câteva luni înaintea dublei decisive de calificare cu Cehia pentru Campionatul Mondial de anul viitor.

“Sunt de acord, e riscant, nu poate fi altfel, să ajungi la naționala României într-o perioadă… Ok, am fost la European, dar nu suntem acolo sus, ați văzut ce se joacă la nivel internațional. Dar din punctul ăsta de vedere este destul de riscant. Pe de altă parte toată lumea vede doar părțile negative. Sunt conștient, m-am băgat într-un lucru foarte greu, e nevoie de multă muncă, muncă, muncă și iar muncă.

Am nevoie de ajutorul tuturor, bineînțeles, în primul rând al băieților, să fie dedicați și să vină cu sufletul 100% și a tot ce înseamnă lumea handbalului. Nu o să pot să fac nimic singur singuler. Vin cu sufletul deschis și încerc să dau tot ce am mai bun pentru țara mea. Să o luăm ușor, cu pași mărunți, măcar să trecem la următorul nivel. Să ne aliniem la ceea ce se joacă afară, un handbal modern, apărare foarte bună și contraatac, faza a doua, să alergăm, chiar dacă vom greși mai mult la început, dar să jucăm un handbal modern. Targetul nostru e să ajungem acolo.

Am vorbit foarte mult cu Xavi Pascual, mi-a spus că Cehia are o echipă mai experimentată, cu jucători în Bundesliga, șansele 60-40. Sunt mai buni ca noi, dar trebuie să facem cumva să egalizăm valorile, prin determinare, prin sacrificiu. Eu la Constanța am reușit să fac asta când am jucat cu echipele mult mai bune ca noi în meciurile europene. Am reușit să egalizăm prin alte valori, sper ca și la națională să se întâmple lucrul ăsta. Dar vă zic, doar prin implicarea băieților 100%”, a declarat Buricea.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -