Vasile Stângă: “Xavi Pascual și-a dat iar demisia după ce a fost ciuca bătăilor la Europene, iar domnul Din îi mulțumește. Atâtea laude pentru locul 22”

Naționala României de handbal masculin are un nou selecționer, după ce Xavi Pascual și-a dat demisia. George Buricea va fi noul antrenor al “tricolorilor”.

Totuși, la conferința de presă de la sediul FRH au existat confuzii, președintele Constantin Din afirmând că “există posibilitatea ca domnul Pascual să continue, dar și posibilitatea să se oprească”. După câteva minute, Din a explicat: “în acte, Pascual este în continuare selecționer, dar urmează a-i fi reziliat contractul, chiar la solicitarea lui. Odată ce asta se va întâmpla, George Buricea, antrenorul de la CSM Constanța, va fi numit selecționer”

Vasile Stângă a comentat situația, în direct la Sport Total FM, acesta nefiind de acord cu laudele pe care președintele FRH i le aduce fostului selecționer, care a obținut locul 22 din 24 de echipe la EURO 2024.

“Suntem cam primii din lume care facem o conferință de presă să anunțăm un antrenor care nu a semnat contractul. Este ceva… n-am văzut până acum. Nu știu de ce a făcut conferința de presă, să se vadă la televizor sau să se audă. Sau să-i plângem de milă lui Xavi Pascual că e obosit și ne-a părăsit. N-am înțeles rolul aceste conferințe, deloc!

Mie imi pare rău de George Buricea că s-a băgat la o luptă așa din prima. L-a băgat în război, direct. Eu dacă eram în locul lui Din nu-i acceptam demisia lui Xavi Pascual. Joacă meciurile cu Cehia și după poți să pleci liniștit. Dar n-am înțeles de ce a acceptat-o. Îmi pare rău de George, că e un antrenor de prespectivă, tânăr, care poate să devină foarte bun, dar e un meci prea important pentru handbal și federația îl sacrifică pe Buricea. Cehia e clar favorită, i-am văzut la europene, sunt peste noi ca valoare, dar la meci tur-retur nu se știe ce se întâmplă. Nu e nici Spania, corect, față de celelalte e mai acceptabil, dar părerea mea e că sunt peste noi ca valoare.

Știți ce mă supără pe mine, la fel, când țineți minte că Xavi Pascual nu ne-a calificat la un campionat și și-a dat demisia, în momentul în care a plecat domnul Dedu i-a mulțumit, că a venit cu un suflu nou, extraordinar, ne-a făcut. Și a plecat! Acum și-a dat iar demisia după ce a fost ciuca bătăilor la europene, iar domnul Din îi mulțumește. Aș vrea să știu ce a adus nou, n-am nimic personal cu el, dar sunt curios ce au învățat antrenorii tineri. I-a învățat ceva? Metode noi de antrenament, le-a arătat ceva? Domnul Din se laudă că s-a implicat în organizare, în organizarea cui? Atâtea laude pentru totuși un antrenor care ne-a dus pe locul 22 în Europa. Ne-am calfificat, cum a spus domnul Geambașu în editorial, târâs-grăbiș, și aducem atâtea laude parcă cine știe ce am pierdut”, a declarat Stângă.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -