Audio | Alin Petrache, reacție fermă după anunțul că FRR va trebui să plătească 25.000 de euro pentru a juca pe “Arcul de Triumf”: “E strigător la cer!”

Alin Petrache a fost invitat special la emisiunea “Fluier final”, unde a vorbit despre cel mai “fierbinte” subiect din rugby-ul românesc, la ora actuală.

Petrache a descris drept “strigător la cer” faptul că directorul Complexului Naţional Sportiv “Arcul de Triumf”, Radu Popa, a solicitat Federației Române de Rugby o chirie de 25.000 de euro pentru fiecare meci jucat pe stadionul din București de echipa națională.

Președintele Federației Române de Rugby a explicat că cheltuielile exorbitante cu arena din Capitală vor diminua 50% din bugetul anual pus la dispoziție forului.

“Mi se pare enorm și strigător la cer! Înțeleg că directorașul de la acest complex (n.r. – Radu Popa), dimineața (n.r. – joi) a ieșit public și a spus că tot ceea ce înseamnă banii pe care îi primește din partea Agenției Naționale de Sport au fost diminuați. Acea subvenție de care beneficiază toate complexurile sportive naționale a fost tăiată cu 80%. Atunci aș vrea să ni se explice de ce, totuși, noi, care am plătit în 2022 și în 2023 între 2.500 și 4.000 de euro închirierea stadionului pentru un meci internațional,  acum trebuie să plătim între 425 și 800%. 

E foarte greu, când ai 13 echipe naționale în subordine, când ai copii care se califică la un Campionat Mondial și nu poți să-ți permiți să-i duci din cauza lipsei finanțării, când trebuie să plătesc 13 meciuri pe care le joc pe Arcul de Triumf în 2024, iar socoteala îmi vine undeva la jumătate din bugetul pe care l-am primit de la Agenția Națională de Sport. Înseamnă că mi-aș bate joc de bani!”, a spus Alin Petrache, la Sport Total FM.

Alin Petrache vrea jucători naturalizați la națională: “Avem nevoie de asta!”

Alin Petrache a discutat și pe marginea subiectului naturalizării jucătorilor străini, în vederea întăririi echipei naționale.

Președintele FRR a precizat că sud-africanul Jacob Immelman, de la CSM Știința Baia Mare, are șanse mari să debuteze în echipa “Stejarilor” încă din acest an.

În plus, Petrache a menționat faptul că tot mai multe echipe naționale au în componența lotului jucători din afara granițelor.

“Noi jucăm cu Polonia duminică. Polonia are în componență doi englezi, un galez, un scoțian, doi sud-africani, doi din Oceania. Nu mai vorbim de Olanda, care are 13 sud-africani în lot. Dacă aș avea finanțare, păi ce programe frumoase aș face! (n.r. – pentru naturalizarea jucătorilor)

Avem deja un program. La Dinamo, avem undeva la 7-8 jucători din Africa de Sud. Au venit aici la 18-20 de ani, deja sunt la al 3-lea an aici. Pentru a eligibiliza jucătorul, avem nevoie de 5 ani de zile. 

Dar iată, Baia Mare are un jucător pe nume Immelman. În meciul cu Portugalia sau dacă nu, în semifinale, Immelman va fi eligibil să joace pentru România și va juca. Va intra în cantonament săptămânile viitoare. Putem să facem lucrul ăsta și avem nevoie să îl facem.

Și în cazul naționalei Scoției, 52% din jucătorii din interiorul Scoției nu sunt din Scoția. Sunt toți născuți afară, cu bunici regăsiți, din Scoția.”, a mai adăugat Petrache.

Polonia, primul test din 2024 pentru “Stejari”

Primul meci al “Stejarilor” din 2024 va fi împotriva Poloniei, în deplasare, pe 4 februarie, în cadrul Rugby Europe Championship.

Alin Petrache privește încrezător către noul an și speră la o victorie cu Polonia și, apoi, la o revanșă în fața Portugaliei.

România se află în grupa B la Rugby Europe Championship, alături de Portugalia, Polonia și Belgia. Partidele cu Belgia și Portugalia sunt programate pe stadionul “Arcul de Triumf”, pe 10, respectiv 17 februarie.

“Sper ca meciul ăsta cu Polonia să deschidă o portiță pentru echipa națională și să ne ducem către meciul cu Portugalia, unde ne dorim o revanșă față de anul trecut, binevenită pentru echipa națională.”, a mai declarat Alin Petrache.

Ascultă aici interviul integral cu Alin Petrache:

 

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -