Emil Viciu, invitat special la Sport Total FM. Poveștile co-fondatorului trupei Sarmalele Reci

Emil Viciu a fost prezent în studioul Sport Total FM, în cadrul emisiunii “Trafic Sport”, realizată de Răzvan Toma și Cosmin Aioniță. Chitaristul a vorbit pe larg despre cariera sa de muzician, dar și despre legătura pe care a avut-o cu sportul, în tinerețe.

Viciu a devenit cunoscut în industria muzicală din România alături de Sarmalele Reci, unde a avut rol de co-fondator.

În prezent, chitaristul se bucură de muzică alături de trupa Castor 604, pe care chiar el a fondat-o.

Castor 604 a lansat primul album în 2019. Emil Viciu și colegii săi vor susține primul concert din acest an pe 24 februarie, de la ora 20:00, la barul “Trei bețivi” din București.

În cadrul emisiunii “Trafic Sport”, Emil a povestit cum s-a îndrăgostit de muzică, pe vremea când era doar un copil:

“M-a luat microbul muzicii de când eram mai mic, dar nu îmi dădeam eu seama. N-am avut pe nimeni muzician în familie, pur și simplu… Pentru copii, vedetele sunt importante. Și eu, la rândul meu, priveam la cântăreți, în special la instrumentiști.

Mi-a atras atenția Bonney M, în perioada aia. Până să mă decid eu ce stil îmi place, înghițeam ce era pe piață. Mai târziu m-am prins că rock-ul e direcția care mă interesează pe mine.

La un moment dat, am avut o revelație ascultându-l pe Bob Dylan la radio. Și am zis ca ar trebui să cânt și eu. La început cântam la mătură (râde). Apoi, prin clasa a 9-a, începuseră copiii să-și cumpere chitare și cântam acasă.”, a povestit Emil Viciu, la Sport Total FM.

Emil Viciu a jucat baschet la juniorii lui Dinamo: “E un loc deosebit”

Muzica n-a fost singura pasiune a lui Emil Viciu, în copilărie. Chitaristul a jucat baschet la juniorii lui Dinamo până la 18 ani, timp în care a învățat ce înseamnă să faci parte dintr-o echipă și să te antrenezi zi de zi.

“Am avut ocazia să particip la o selecție. Am fost acceptat la clubul Dinamo, la echipa de baschet de juniori. Pur și simplu, acolo era locul. Dinamo e un loc deosebit.

Alergam prin parc, pregătirea fizică nu era de glumă. Am jucat, mi-a făcut mare plăcere. Jucam orice post, nu era așa de strict. Am jucat până la 18 ani. Am avut degetele date peste cap de multe ori, e un lucru obișnuit la baschet.”

Înainte să “explodeze” alături de Sarmalele Reci, Emil a lucrat în presă. Chitaristul și-a amintit cu drag de anii ’90, în care muncea ca paginator și, în același timp, mergea la concerte să-și urmeze marea pasiune:

“Am adorat să lucrez în presă. Am fost paginator, am prins paginația pe plumb. Mi-a plăcut foarte mult să fac asta. Dar doar atât că între muzică și meserie, am ales până la urmă muzica. Nu mai făceam față. Trebuie să-mi iau liber ca să pot merge la concerte. Și am zis să fac un singur lucru bine.”

Ascultă aici interviul integral cu Emil Viciu:

 

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -