Interviu special | Concluziile lui Ilie Poenaru, după ce a fost demis de la FC Voluntari: “Nu te poți prezenta în maniera asta la un asemenea meci!”

Ilie Poenaru a fost invitat în studioul Sport Total FM, la emisiunea “Fluier final”, și a discutat despre demiterea lui de la FC Voluntari.

Antrenorul de 47 de ani s-a despărțit de formația ilfoveană după înfrângerea usturătoare din ultima etapă de SuperLiga, împotriva lui CFR Cluj, scor 1-4.

În locul său, pe banca lui FC Voluntari a fost instalat Nicolae Dică, un alt antrenor tânăr din campionatul nostru.

Ilie Poenaru consideră că inconstanța unor jucători, precum și lipsa unei mentalități puternice, de învingător, au dus la prăbușirea Voluntariului în ultimele etape. Trei înfrângeri și o remiză au înregistrat ilfovenii în ultimele 4 runde.

Poenaru a scos în evidență faptul că foștii săi jucători n-au putut să gestioneze meciurile cu echipele aflate în partea inferioară a clasamentului. 

“Sunt mai mulți factori care influențează anumite rezultate. Este vorba și de inconstanță și de mentalitatea jucătorului. Vorbim de acest factor mental, pe care unii jucători nu îl folosesc așa cum ar trebui.

După meciul cu Rapid, a fost euforie. Am încercat să-i țin cu picioarele pe pământ. Le-am spus că punctele câștigate cu echipele mari, pentru noi sunt niște bonusuri. Este foarte bine să le obținem, dar cel mai important este să câștigăm puncte cu echipele cu care ne luptăm pentru evitarea retrogradării. Nu s-au comportat așa cum trebuie. Din discuțiile avute cu ei, n-au avut ce explicații să-mi dea.

De la meciul cu Dinamo așteptam foarte mult, dar ne-am prezentat foarte rău. Nu sunt genul de antrenor care să dea în jucători. Îmi asum rezultatele. Dar nu te poți prezenta la asemenea meci în maniera în care te-ai prezentat.”, a declarat Ilie Poenaru, la Sport Total FM.

Ilie Poenaru: “Sunt greșeli personale pe care nu le poți antrena ca și staff”

Ilie Poenaru a precizat faptul că a beneficiat tot timpul de încrederea conducătorilor de la FC Voluntari, însă, crede el, a fost nevoie de un “șoc la echipă” pentru a opri această serie slabă de rezultate, care amenință continuitatea în prima ligă.

În plus, Poenaru este de părere că și absența unor jucători importanți, cu valoare, a influențat foarte mult jocul echipei.

“Și probabil că de aici și conducerea, nu știu cum a gândit, cum a analizat. Pierzând și meciul cu FCU Craiova… Probabil s-au gândit că ar trebui să fie un șoc la echipă. Nu a fost lipsa lor de încredere față de mine. Mi-au spus că au încredere. Veneau zi de zi la antrenamente și vedeau ce se lucrează. Vedeau că lucrurile de la antrenament se regăseau și la meci. Câștigam meciuri pe ceea ce lucram.

Trebuie să recunosc că am avut și meciuri în care am arătat foarte rău, inclusiv meciul cu Oțelul. Nu este o scuză, nu sunt genul de om care se ascunde în spatele unor rezultate. Dar începând din etapa a 4-a, am pierdut 4 titulari. Dintre aceștia, vorbim de 3 jucători de atac: Merloi, Sigurjónsson și Marcelo Lopes. E un cumul de factori. Nu mai vorbesc de aceste greșeli personale, din cauza cărora am pierdut multe meciuri. Sunt greșeli pe care nu le poți antrena ca și staff.”, a mai spus Poenaru.

În prezent, FC Voluntari ocupă locul 14 în SuperLiga, cu 25 de puncte adunate în 23 de etape.

Ascultă aici interviul integral cu Ilie Poenaru:

 

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -