Lionel Messi a fost desemnat cel mai bun fotbalist din 2023, la gala FIFA “The Best”

Lionel Messi și-a mai trecut un trofeu în palmaresul său excepțional. Starul argentinian de la Inter Miami a fost desemnat cel mai bun fotbalist al anului 2023, în cadrul galei FIFA “The Best”, desfășurată luni seară, la Londra.

Messi s-a luptat în finala pentru trofeu cu Erling Haaland (Manchester City) și Kylian Mbappe (PSG).

https://twitter.com/FIFAWorldCup/status/1747003972571861269

Fostul căpitan al Barcelonei a adunat același număr de voturi ca și Haaland, 48, însă balanța s-a înclinat în favoarea sud-americanului deoarece a strâns mai multe voturi din partea căpitanilor echipelor naționale. Mbappe s-a clasat pe locul 3, cu 35 de puncte.

Tot în cadrul evenimentului de la Londra, Pep Guardiola a fost desemnat antrenorul anului 2023, în timp ce Ederson a primit trofeul pentru cel mai bun portar.

De asemenea, fotbaliștii au votat și cel mai bun prim “11” din 2023. 

Manchester City, campioana en-titre din UEFA Champions League, a avut cei mai mulți jucători în echipa ideală: 6.

Portar: Thibaut Courtois (Real Madrid / Belgia)

Fundași: Kyle Walker (Manchester City / Anglia), John Stones (Manchester City / Anglia), Ruben Dias (Manchester City / Portugalia)

Mijlocași: Bernardo Silva (Manchester City / Portugalia), Kevin De Bruyne (Manchester City / Belgia), Jude Bellingham (Real Madrid / Anglia)

Atacanți: Lionel Messi (PSG și Inter Miami / Argentina), Erling Haaland (Manchester City / Norvegia), Kylian Mbappe (PSG / Franța), Vinicius Junior (Real Madrid / Brazilia)

La feminin, prim-planul a fost “furat” de jucătoarea spaniolă Aitana Bonmatí. Ea a fost desemnată cea mai bună fotbalistă din 2023.

De asemenea, Sarina Wiegman a fost numită cea mai bună antrenoare a anului, în timp ce Mary Earps a primit trofeul pentru cel mai bun portar din 2023.

https://twitter.com/FIFAWWC/status/1747004429054722518

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -