Laurel Hubbard, prima sportivă transgender din istorie care a concurat la JO. Halterofila a ratat toate cele 3 încercări

Halterofila neozeelandeză Laurel Hubbard a devenit prima sportivă transgender care participă la Jocurile Olimpice. Sportiva a ratat toate cele trei încercări, însă spune că a transmis un mesaj pentru respectarea drepturile persoanelor transgender.

Hubbard a început concursul la categoria +87 kilograme cu o încercare de ridicare la 120 de kilograme, nereușită. Următoarele două încercări au fost la 125 de kilograme, de asemenea ratate.

La 43 de ani, Laurel Hubbard s-a născut bărbat și a concurat în competiții masculine de juniori. Totodată, ea este cea mai în vârstă halterofilă de la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Sportiva neozeelandeză era eligibilă să concureze la Jocurile Olimpice începând cu 2015, când CIO a permis oricărui sportiv transgender să concureze ca femeie cu condiţia ca nivelul de testosteron să fie sub limita de 10 nanomoli pe litru cu cel puţin 12 luni înainte de prima lor competiţie.

Participarea sportivei a ridicat o dezbatere privind drepturile omului, echitate, identitate în sport, dar și despre faptul că sportivele transgender ar putea beneficia de una vantaj în competiții.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -