Sever Dron face analiza JO: “Jucătoarele care nu s-au dus puteau să facă un mic gest pentru țara noastră. Jocurile sunt o dată la 4 ani”

Sever Dron, fostul component de Cupa Davis al României alături de Ilie Năstase și Ion Țiriac, și actual antrenor de tenis, a fost invitat, luni, 2 august, în emisiunea Execuții matinale, unde a vorbit despre Jocurile Olimpice, ce l-a impresionat la aceasta competiție, dar și despre situația jucătoarelor românce care au refuzat participarea la Tokyo 2020.

Înterbat despre cum a simțit turneul de tenis de la Tokyo, desfășurat în condiții speciale, Sever Dron a spus:

“A fost curios, știam de la început că așa o să fie, că sunt izolați, că nu există public. N-au venit foarte mulți jucători. Am fost foarte surprins că Djokovic a părut obosit pentru prima dată și a început să abandoneze și el. Să ai set și 3-1 și după să pierzi așa evident cu Zverev… dar Zverev a jucat foarte bine.

Am fost surprins că nu s-a bătut pentru locul 3, a pierdut și acolo, și la mixt. S-a întâmplat ceva cu el, dar numai el poate să explice. Avea dorință mare să facă Golden Slam-ul”.

Sever Dron: “Părerea mea este că pentru Jocurile Olimpice trebuie să joci pentru țara ta”

Mihaela Buzărnescu a fost singura reprezentantă a României pe tabloul de simplu la Tokyo, deși inițial nu era calificată. Toate celelalte jucătoare românce care erau mai bine clasate și calificare la Jocurile Olimpice au refuzat participarea, majoritatea invocând accidentări.

Sever Dron, fostul antrenor al Virginiei Ruzici și al lui Henri Leconte, e de părere că jucătoarele noastre ar fi trebuit să facă deplasarea la Tokyo.

“La fete nu m-am mirat că până la urmă Bencic e o jucătoare foarte bună. Vondrousova a bătut-o pe Buzărnescu, deci Mihaela s-a dus cu toate pânzele sus și, din păcate, nu a reușit să facă față unei jucătoare stângace foarte bune, care are victorie la Simona Halep. Deci un turneu aparte, dar asta este, Jocurile Olimpice sunt diferite.

Cu o singură remarcă, că toate jucătoarele care nu s=au dus puteau să facă și ele un mic gest pentru țara noastră, pentru că Jocurile sunt o dată la 4 ani și atunci nu pățesc nimic. Dar asta a fost situația, destul de greu, fiecare a gândit cum a vrut. Părerea mea este că pentru Jocurile Olimpice trebuie să joci pentru țara ta”, a declarat Sever Dron.

Întreaga discuție poate fi ascultată mai jos.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -