Laslo Dioszegi, despre cazul de doping al lui Cosmin Matei: “Știrea a venit ca un trăsnet, așteptăm proba B, sperăm că n-o să fie pozitivă. Nu mai avem jucători, devine o situație dramatică”

Cosmin Matei, jucătorul celor de la Sepsi OSK Sf. Gheorghe, a fost depistat pozitiv la proba de urină, în urma unui control anti-doping efectuat după partida cu Universitatea Craiova, pe 4 februarie 2024. Substanța în cauză ar fi 5-metilhexan-2-amină.

Jucătorul a declarat că nu și-a administrat în mod voit substanțe interzise și a cerut proba B. Cosmin Matei crede că rezultatul pozitiv ar fi putut apărea după ce și-a administrat medicamente și suplimente acasă, fiind răcit.

Laslo Dioszegi, patronul celor de la Sepsi OSK Sf. Gheorghe, a vorbit, în direct la Sport Total FM, despre situația jucătorului. Acesta spune că nu a putut să creadă vestea și că, deocamdată, așteaptă rezultatul probei B, care speră să fie negativ.

În plus, vestea a picat cum nu se poate mai rău pentru echipă, care se confruntă deja cu multe probleme de lot.

“În primul rând a venit ca un trăsnet știrea, Cosmin Matei a fost cel care a venit la noi și ne-a arătat că a primit hârtia de la anti-doping, că a ieșit pozitiv. Noi, clubul, nu am primit absolut nimic. Înaintea meciului cu FCSB, cu 2 zile înainte, a venit Cosmin Matei și a zis că testul A a ieșit pozitiv și testul B îl reface sau l-a refăcut, nu știu că habar n-am cum se procedează. Dar un lucru e clar, trebuie să așteptăm verdictul probei B. Dacă și proba B este pozitivă, atunci într-adevăr avem o problemă. Nu mi-a venit să cred, Matei a spus că el n-a luat nimic, are conștiința curată. A fost răcit, a luat medicamente acasă, așa zice el. Vedem ce se întâmplă cu testul B.

Jucătorul poate să solitice să primească și rezultatul probei B. I-am zis să solicite cât mai urgent, azi nu știu ce s-a întâmplat, am stat toată ziua la telefon. Nu știu când sosește rezultatul, noi așteptăm cât mai repede să vedem exact despre ce e vorba. Sperăm că n-o să fie pozitiv. După toate problemele pe care le-am avut și la lot, 5 accidentați, 2 jucători exclusi la decizia antrenorului, mai vine și asta, nu știu cât mai rezistăm. Imediat nu mai avem jucători, devine o situație dramatică. Bine, avem juniori, dar asta ne mai lipsea, să vorbim de doping. Măcar e bine că a intervenit pauza competițională, că poate mai revin din accidentați”, a declarat Dioszegi.

Ce este 5-metilhexan-2-amină

Substanța numită 5-metilhexan-2-amină este un stimulent care are efect doar pe termen scurt și care oferă celui căruia îi este administrat viteză, tonus muscular și energie crescută.

 

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -