Kyros Vassaras a vorbit despre greșelile arbitrilor: “De ce avem VAR în România?”

Ca urmare a greșelilor de arbitraj din ultimele etape, Kyros Vassaras a organizat o conferință de presă prin care a dorit să aducă mai multe lămuriri.

Începând cu acest sezon, fotbalul românesc a beneficiat de implementarea sistemului de arbitraj video la nivelul primei ligi. În ciuda acestui lucru, echipele din Superligă s-au confruntat cu numeroase probleme și au reclamat anumite decizii de neînțeles luate de cei delegați la meciuri.

“Sunt multe declarații făcute în ultima vreme. Înțeleg că este o situație aprinsă, suntem în finalul de campionat. Un lucru este clar: nu există direcții pentru sau împotriva vreunei echipe, este foarte grav să spui așa ceva. 

De ce avem VAR? Am răspuns la asta de la începutul sezonului. VAR-ul există pentru a interveni doar în situațiile grave, clare, de interpretare greșită. VAR-ul nu poate rezolva toate problemele din fotbal. VAR-ul se bazează pe câteva principii, care trebuie aplicate în fiecare meci”, a spus Vassaras, conform digisport.ro.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -