Bogdan Bălănescu, director executiv FC Voluntari: “Nu tehnologia VAR este punctul nevralgic al arbitrajului românesc”

Bogdan Bălănescu, directorul executiv al FC Voluntari, a vorbit, în direct la Sport Total FM, despre problemele recente din arbitrajul românesc, despre Adunarea Generală de la FRF, dar și despre schimbările Legii Sportului.

Bălănescu spune că nu tehnologia VAR este problema arbitrajului românesc, ci maniera în care arbitrii aleg să fluiere.

“La meciul cu Petrolul nu a fost vorba doar de o fază interpretabilă, n-are nicio vină tehnologia VAR. Ce vină are că arbitrii interpretează într-un fel sau altul o poziție de offide sancționabilă sau nu, dar problema cea mai mare este de interpretare a arbitrilor. Nu tehnologia VAR este punctul nevralgic al arbitrajului românesc. La faultul lui Edjouma asupra lui Armaș, e de vină tehnologia? Adică dacă stați în fața televizorului vedeți dacă e sau nu de roșu. Sunt fricoși că nu vor să dea cartonaș roșu? Dacă vă uitați la maniera de arbitraj a lui Horia Mladenovici care lasă jocul foarte liber și aprobă un 11 metri în camera VAR, ce pot să crezi? Nu știu dacă e nepricepere, mi-e greu să cred, cred că e vorba de nepricepere. Tu scrii în raportul de joc că nu au ieșit jucători accidentați. Păi înseamnă că nu ai fost la meci.

În Anglia, în Premier League de exemplu, există această modalitate de sancționa jucătorii de către Comisia de Disciplină, indiferent dacă arbitrul a sacționat sau nu pe terenul de joc acte de indisciplină, mă refer la faulturi grosolane, la comportament jignitor. La noi nu există această posibilitate. Comisia de Disciplină n-are instrumentul autosesizării din oficiu”, a declarat Bogdan Bălănescu.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -