Ionuț Rada: “Slabe șanse pentru campania următoare dacă vom continua să schimbăm lotul de la meci la meci, de la convocare la convocare”

România a pierdut primul amical din luna noiembrie, scor 2-1 în fața Sloveniei, pe Cluj Arena, într-o partidă în care slovenii ne-au dominat categoric în multe momente, mai ales în prima repriză.

Selețcionerul Edi Iordănescu s-a confruntat cu probleme de lot, astfel că am putut vedea la lucru și jucători care până acum nu au intrat în atenția naționalei.

Ionuț Rada a comentat prestația României din meciul cu Slovenia și a făcut o analiză pentru următoarea campanie de calificare. Fostul fotbalist crede că la națională trebuie să existe un nucleu de jucători care să nu fie schimbați, pentru a asigura continuitate.

“Ar fi bine să câștigăm în oficiale, însă știm foarte bine că acesta este rolul meciurilor amicale, de a câștiga încredere. În momentul în care pierzi, chiar și într-un meci amical în care tu urmărești alte lucruri, e greu să consturiești ceea ce mulți jucători sloveni spuneau, că au nevoie de o mentalitate puternică, de o încredere mai mare. Toate aceste lucruri vin după ce reușești niște rezultate bune.

Clar sunt și lucruri pozitive. Câțiva jucători care au revenit la o formă așa cum îi știam, Moruțan, Drăgușin, Drăguș. A fost o echipă mult schimbată ținând cont de problemele pe care le știm, cu jucători accidenați, jucători care s-au retras și clar trebuie abordată noua campanie, din punctul meu de vedere, cu un lot de 12-14 jucători, să fie aceiași.

Bineînțeles că aici e marea problemă, depinzi foarte mult de continuitatea lor la echipele de club. Însă dacă vom continua așa cum s-a întâmplat în alte mandate, să schimbăm de la meci la meci, de la convocare la convocare, slabe șanse să putem obține ceva în campania următoare”, a declarat Ionuț Rada.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -