Ionuț Rada: “Slabe șanse pentru campania următoare dacă vom continua să schimbăm lotul de la meci la meci, de la convocare la convocare”

România a pierdut primul amical din luna noiembrie, scor 2-1 în fața Sloveniei, pe Cluj Arena, într-o partidă în care slovenii ne-au dominat categoric în multe momente, mai ales în prima repriză.

Selețcionerul Edi Iordănescu s-a confruntat cu probleme de lot, astfel că am putut vedea la lucru și jucători care până acum nu au intrat în atenția naționalei.

Ionuț Rada a comentat prestația României din meciul cu Slovenia și a făcut o analiză pentru următoarea campanie de calificare. Fostul fotbalist crede că la națională trebuie să existe un nucleu de jucători care să nu fie schimbați, pentru a asigura continuitate.

“Ar fi bine să câștigăm în oficiale, însă știm foarte bine că acesta este rolul meciurilor amicale, de a câștiga încredere. În momentul în care pierzi, chiar și într-un meci amical în care tu urmărești alte lucruri, e greu să consturiești ceea ce mulți jucători sloveni spuneau, că au nevoie de o mentalitate puternică, de o încredere mai mare. Toate aceste lucruri vin după ce reușești niște rezultate bune.

Clar sunt și lucruri pozitive. Câțiva jucători care au revenit la o formă așa cum îi știam, Moruțan, Drăgușin, Drăguș. A fost o echipă mult schimbată ținând cont de problemele pe care le știm, cu jucători accidenați, jucători care s-au retras și clar trebuie abordată noua campanie, din punctul meu de vedere, cu un lot de 12-14 jucători, să fie aceiași.

Bineînțeles că aici e marea problemă, depinzi foarte mult de continuitatea lor la echipele de club. Însă dacă vom continua așa cum s-a întâmplat în alte mandate, să schimbăm de la meci la meci, de la convocare la convocare, slabe șanse să putem obține ceva în campania următoare”, a declarat Ionuț Rada.

- Advertisement -

Articole Similare

- Advertisement -

Colegiul Fizioterapeuţilor din România reclamă propunerile legislative care vizează excluderea unor...

Colegiului Fizioterapeuţilor din România reclamă propunerile legislative care vizează excluderea unor servicii de fizioterapie din lista serviciilor de sănătate conexe actului medical, arătând, în...
- Advertisement -