Ionuț Rada, despre echipa națională: “N-avem jucători care să decidă meciul, e foarte greu”

Înaintea meciului decisiv pentru menținerea în Liga B din Nations League, Ionuț Rada a vorbit despre situația actuală a echipei naționale, dar și despre fotbalul românesc, care se află într-un moment dificil pe toate planurile.

Fostul fotbalist de la Steaua, CFR Cluj și Rapid crede că e timpul ca un selecționer să rămână mai mult timp la conducere, pentru a putea realiza o echipă competitivă, în acest moment lipsind și jucătorii care să decidă unele partide.

“De multe ori, anumite declarații le dă și pentru a transmite un mesaj către jucători, nu neapărat că poate a fost la un nivel această atitudine pozitivă, ci pentru că a observat în anumite momente niște lucruri la ei.

N-avem jucători care să decidă meciul, e foarte greu. Stanciu, singurul jucător care avea execuție sau de la care aveam aștepări s-a mutat într-un alt campionat, destul de departe. A avut o evoluție destul de bună când a intrat cu Finlanda, e posibil ca acum la meciul Bosnia să intre titular, dar așa cum am spus e foarte greu când schimbi de fiecare dată echipa să ceri și să poți să ai așteptări de la echipa națională în momentul de față.

Într-adevăr la echipa de club este cu totul diferit, antrenorul are zilnic jucătorii, e diferit față de echipa națională. Noi de ceva timp încercăm la echipa națională, am schimbat foarte mulți antrenori. E presiune, încă trăim în trecut și noi ca suporteri vrem acum rezultate. Cred că și noi la un moment dat va trebui să nu mai trăim în trecut, cu ce performanțe au fost în vremea lui Hagi. În momentul în care noi acum am avut probleme la toate loturile.

E clar că fotbalul nostru, de la Liga 1 la echipa națională, e într-un moment dificil. Chiar și așa, avem două echipe în Conference League. Am văzut oameni de fotbal care au zis că ne bucurăm că avem echipe în Conference League. Nu ne bucurăm, asta e realitatea pur și simplu, este ceea ce poate fotbalul românesc acum”, a declarat Ionuț Rada.

Discuția integrală poate fi ascultată mai jos:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -