Ion Apostol și Vasile Nignea au fost prezenți în studioul Sport Total FM.

Duminică 26 martie, în emisiunea sa „Liga de weekend”, Răzvan Toma a avut invitați în studio doi foști fotbaliști prim-divizionari din anii 70-80 ale căror cariere au fost legate în cea mai mare parte de echipa PROGRESUL BUCUREȘTI, ION APOSTOL și VASILE NIGNEA.

Prin dialogul purtat, unul dinamic, cu multă spontaneitate, s-au retrăit prin cuvinte acei ani frumoși, în care fotbalul mai era și poezie, nu doar un sport sec, fără pic de trăire sufletească, așa cum din nefericire tinde să devină tot mai mult.

Vasile Nignea: „Am văzut un anunț în «Informația Bucureștiului» că la Progresul se făcea o selecție de copii. Așa că ne-am dus toți cei de pe stradă. Din mulțimea de copii care a fost prezentă acolo, am fost ales și eu.

Aveam un tip în conducerea clubului pe care îl chema Dobrinoiu. Odată, când ne-am deplasat cu Progresul în Bulgaria, un reprezentant al gazdelor, la dineul dat pentru noi, s-a apropiat și ne-a zis «dobăr vecer», care înseamnă «bună seara» în bulgară. La care respectivul a întins mâna și a zis «Dobrinoiu»”.

Ion Apostol: „Viorel Mateianu a fost cel care m-a vrut la Progresul și m-a pus extremă stânga, post pe care aveam să mă consacrez. Mă remarcase când eram la Tehnometal, în Divizia C, și jucasem un meci amical cu Progresul.

Cupa Orașului București, chiar dacă nu era o competiție oficială, putând juca inclusiv fotbaliști nelegitimați încă, dar aflați în probe la respectivele echipe, umplea tribunele. Așa că închipuiți-vă cum erau stadioanele la celebrele cuplaje.”

Întreaga discuție de aproape două ore poate fi ascultată dând click pe link-ul de mai jos.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -