Edi Iordănescu: “Cel mai important e că am câștigat. Andorra a jucat la limită, agresiv, pe o suprafață care nu ne-a avantajat”

România a debutat cu dreptul în preliminariile pentru EURO 2024, victorie 2-0 contra Andorrei, dar jocul “tricolorilor” nu a convins.

Naționala României a marcat prin Denis Man și Denis Alibec, și-a creat mai multe ocazii de poartă, însă nu a reușit să înscrie în superioritate numerică ce a durat mai bine de 30 de minute.

Edi Iordănescu a vorbit după partidă și a declarat că nu e OK faptul că jucătorii s-au relaxat la 2-0, însă obiectivul pentru cele 3 puncte a fost îndeplinit, iar asta e cel mai important.

„Au fost lucruri care n-au funcționat, am intrat greu în joc, am avut un pic de trac, ne-am căutat ritmul, apoi am marcat și am dus meciul în direcția pe care ne-o doream. Ce nu am vrut și nu vreau să se mai întâmple pe viitor este ca atunci când poți să calci pe accelerație, să eziți să faci asta.

Am avut om în plus și trebuia să avem o atitudine ofensivă. Cred că ne-am relaxat pe final și nu e OK. Ne-am văzut cu om în plus, cu 2-0 pe tabelă, și ne-am mulțumit cu rezultatul. Când ești în superioritate numerică, trebuie să joci, să toci adversarul, să ai o circulație mai susținută și să încerci să marchezi.

Cel mai important e că am câștigat, am venit aici pentru 3 puncte și le-am luat. Asta ne dă liniște, e un debut bun, pozitiv, eram obligați să câștigăm și acum suntem obligați să ne recuperăm foarte bine, ne așteaptă un drum lung și avem nevoie de o victorie și cu Belarus.

Orice debut de campanie, mai ales după atâtea calificări ratate, înseamnă multă presiune. Andorra a jucat la limită, agresiv, pe un teren mic, suprafața nu ne-a ajutat, dar rămânem cu cele 3 puncte. Azi n-am scos maximum, puteam să mai marcăm în ultimele 30 de minute. Asta e, învățăm din greșeli, eu felicit echipa pentru efort și atitudine”, a declarat Iordănescu.

România va juca al doilea meci din calificări pe teren propriu, marți, contra Belarusului, de la ora 21:45, pe Arena Națională.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -