Ilie Poenaru va pleca după meciul cu Dinamo de la Gaz Metan Mediaș: “Ne-am simțit singuri, ai nimănui. Am rămas câțiva oameni la club”

Ilie Poenaru a rămas alături de echipă în cele mai grele momente pentru Gaz Metan Mediaș. Clubul a rămas fără 9 jucători și a fost penalizat cu 2 puncte din cauza restanțelor salariale către jucători, antrenori și staff, iar situația nu pare că se va îmbunătăți.

Actualul antrenor al echipei spune că i-a preluat pe medieșeni într-o perioadă în care știa de dificultățile financiare, însă promisiunile de atunci au fost că toate problemele se vor rezolva în luna decembrie.

“Mă încearcă un sentiment de amărăciune, de de toate. Când am ajuns la Mediaș știam situația, dar nu era atât de grea sau de disperată ca acum. Era o situație care ducea spre rezolvare, mi s-a transmis că se vor rezolva problemele 100% până în decembrie. Dar lucrurile n-au stat așa și, din păcate, am preluat o echipă în derivă, chiar dacă campionatul trecut Mihai Teja a făcut o treabă bună, dar și el s-a lovit de multe probleme.

Am preluat o echipă cu 4 puncte, am dus-o la 24 de puncte, dar de fapt 22, că 2 le-am pierdut nu din vina noastră. Deci am făcut 20 de puncte într-o situație foarte, foarte grea, fără salarii, fără prime de joc. În perioada în care a mai stat domnul președinte a mai dat vreo 2 prime, doar el știe de unde”, a declarat Ilie Poenaru, la Sport Total FM.

Tehnicianul povestește că după plecare președinteului Vali Iordănescu, echipa a fost în derivă, pentru că nu era niciun om cu putere de decizie care să se ocupe.

“Ne-am simțit singuri, cât a fost Vali Iordănescu lângă noi, aveam cu cine vorbi, la cine să ne plângem, dânsul mergea mai departe și bătea pe la uși. Dar cu plecarea dânsului, am rămas ai nimănui, ăsta e cuvântul. Am rămas câțiva oameni în club și ne uitam unii la alții.

În toată această perioadă am reușit să țin grupul unui, să dau un echilibru și din discuțiile pe care le-am avut i-am făcut să înțeleagă pe jucători că e foarte important să avem puțină răbdare, să vedem ce se întâmplă și că e important ca ei să se antreneze, să joace. Le-am zis: “Băi, băieți, ăsta e un moment în care vă puteți vinde voi pe voi”. I-am motivat să joace pentru ei și pentru viitorul lor”, a declarat antrenorul lui Gaz Metan Mediaș.

Ilie Poenaru e ferm convins de faptul că depunctarea a spulberat și ultimele speranțe ale jucătorilor și a reprezentat un moment de cotitură. În momentul de față, Poenaru și staff-ul său nu și-au reziliat contractele, dar cel mai probabil acest lucru se va întâmpla după meciul de vineri cu Dinamo.

“Când s-au luat acele 2 puncte, atunci a fost capăt de linie pentru jucători. Știind ce urmează, că bani nu vor veni și vor mai apărea depunctări, autnci jucătorii au venit și mi-au spus, cu tot respectul, că au stat alături, am fost unii lângă alții dar au ajuns la limita răbădării.

Eu încă n-am depus memoriu, sunt 9 jucători care au plecat. Eu încă sunt aici la Mediaș, pentru că au mai rămas niște jucători, nu puteam să-i lăsăm înainte de meciul cu Dinamo. În cursul zilei de mâine și poimâine vom discuta și situația noastră pentru că în condițiile astea e foarte greu ca noi să rămânem. Nu am reziliat, dar e o chestiune de zile”, a încheiat Ilie Poenaru.

Discuția integrală poate fi ascultată mai jos:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -