Ilie Poenaru, complet impresionat după ce galeria Rapidului a cântat pentru FC Voluntari: “Le mulțumesc! E cea mai frumoasă galerie din România!”

Ilie Poenaru și-a scos pălăria în fața galeriei Rapidului, după momentele unice petrecute în Giulești. FC Voluntari s-a impus cu 2-1 în fața formației lui Cristiano Bergodi și a ajuns la 5 meciuri fără înfrângere în SuperLiga.

Pe finalul meciului, la scorul de 2-0 pentru oaspeți, suporterii rapidiști s-au săturat de jocul modest al echipei și au apelat la o scandare inventată de puținii fani ai Voluntariului. 

Galeria Rapidului a început să cânte puternic “Viața mea o împart alături de Voluntari”, moment în care Jayson Papeau a reușit să reducă din diferență. Chiar și așa, fanii giuleșteni au continuat să cânte pentru FC Voluntari.

Într-o intervenție la emisiunea “Fluier final”, de la Sport Total FM, Ilie Poenaru le-a mulțumit public suporterilor rapidiști pentru gestul lor, în care consideră că nu se afla nicio urmă de ironie.

Antrenorul lui FC Voluntari este de părere că galeria Rapidului este cea mai frumoasă din țară. În plus, Poenaru a dezvăluit că, la finalul meciului, galeria giuleșteană i-a chemat pe jucătorii săi să-i aplaude pentru cum au luptat pentru victorie.

“Nu îmi aduc aminte ca o galerie să încurajeze echipa adversă. A fost ceva minunat. A fost o chestie la care nu ne așteptam. Crede-mă, băieții mei chiar s-au bucurat. Multă lume spune că a fost ironie. N-a fost nicio ironie. Consider că galeria Rapidului a vrut să le dea o lecție propriilor jucători.

Noi am câștigat cu atitudine și sacrificiu, iar ei asta au vrut să le transmită jucătorilor lor. La finalul meciului, jucătorii mei au fost chemați de galeria Rapidului. S-au dus, i-au aplaudat și le-au mulțumit. Au fost încurajări adevărate, au cântat pentru noi. Dă-mi voie să felicit galeria Rapidului. Mai rar să vezi așa ceva în România.

Este o galerie pe care o simpatizez. Este ceva unic, extraodinar, cred că este cea mai frumoasă galerie din România. Atmosfera pe care ei o creează este incredibilă. Cred că oricine și-ar dori să aibă parte de așa ceva.”, a spus Ilie Poenaru, la “Fluier final”.

Ilie Poenaru a reușit să ducă FC Voluntari până pe locul 9 în SuperLiga, la numai 4 puncte de Play-Off.

Antrenorul ilfovenilor a explicat că echipa se află în tranziție și că este mulțumit de jucătorii pe care îi are la dispoziție.

“Am început campionatul foarte bine, asta în contextul în care am avut toți jucătorii la dispoziție. Apoi am început să pierdem jucători săptămânal, jucători care făceau diferența în echipa noastră. Lumea trebuie să înțeleagă că nu mai este un Damașcan, un Meleke, Tavares, Costin sau Popa. Au plecat anumiți jucători importanți, plus accidentările.

În momentul de față, echipa trece printr-o tranziție, o schimbare a lotului de jucători. Mă bucur că jucătorii care au venit au reușit să se integreze destul de rapid. Mă refer la un Carnat, un Boboc sau Dumiter. Lucrurile au început să meargă din bine în foarte bine. Presiune a fost. E o presiune pe care ne-o creăm noi ca și staff, ca și vestiar. Dacă nu ai presiune, nu ai pentru ce să lupți. Presiunea, dacă o controlezi, te motivează.”, a continuat tehnicianul lui FC Voluntari.

FC Voluntari este echipa cu cea mai mică posesie din SuperLiga. Cu toate acestea, trupa lui Poenaru se descurcă foarte bine în multe momente și reușește să câștige pe posesia ineficientă a adversarilor.

Ilie Poenaru este mândru de această strategie care continuă să dea roade:

“Este o filozofie a mea. Este un sistem care necesită un joc mult mai direct. După cantonament, veți vedea că Voluntariul va sta mult mai bine și la procentajul posesiei. Posesia o ai când lotul este omogen și îi ai pe toți la dispoziție. Sunt adeptul rotației și cred că am rulat tot lotul. Le-am dat șansă tuturor.”, a mai spus Ilie Poenaru.

Ascultă aici interviul integral cu Ilie Poenaru:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -