Marius Avram a tras concluzia după golul anulat din CFR Cluj – FCSB 1-1: “Găman nu trebuia să intervină!”

Marius Avram a analizat faza controversată din derby-ul CFR Cluj – FCSB 1-1, în care golul superb marcat de Florinel Coman în minutul 52 a fost anulat pentru un fault comis la faza premergătoare reușitei.

Arbitrul central Sebastian Colțescu validase golul, însă arbitrul din camera VAR, George Găman, i-a transmis că a existat un contact care merită analizat între Valentin Crețu și Philip Otele, la faza premergătoare golului.

În cele din urmă, după analiza de la monitorul VAR, Colțescu a anulat reușita lui Florinel Coman pentru un fault comis de Crețu.

Marius Avram spune că, deși George Găman a acționat conform procedurii impuse de VAR, ar fi fost mult mai indicat ca faza să fie judecată exclusiv de arbitrul central Sebastian Colțescu.

“Colțescu, în acest meci, a arbitrat într-o manieră englezească. Încă de la începutul meciului și pe parcursul întregii partide a abordat o manieră foarte liberă de a arbitra. A lăsat jocul bărbătesc foarte mult. Avem foarte multe faze în care atacuri la limita legilor jocului, unele mici faulturi, el le-a judecat ca fiind atacuri normale. Asta a fost maniera lui de a conduce acest derby al fotbalului. O manieră foarte liberă.

În acest context, la acea fază (n.r. – golul anulat), el se afla la 2-3 metri și a făcut gesturi foarte clare că ‘Am văzut, am controlat, joacă!’. Consider că arbitrul Găman nu trebuia să intervină la acea fază și trebuia să-i dea credit arbitrului pentru decizia luată în teren.

Înțeleg părerile celor care spun că această fază este fault, la fel de bine cum înțeleg și părerile celor care spun că nu este fault. Tocmai pentru faptul că există păreri diferite mă duc către concluzia că arbitrul din camera VAR nu trebuia să intervină. Trebuia să dea credit deciziei luate în teren de către arbitru.

Din punct de vedere procedural, arbitrii au procedat corect la această fază. Din momentul în care FCSB a recuperat mingea printr-un presupus fault, se consideră acea acțiune ca fiind ‘APP’, ‘attack in play position’, adică s-a generat atacul celor de la FCSB. 

Din acel moment, arbitrii VAR urmăresc tot ceea ce se întâmplă și analizează tot ce s-a petrecut anteriori înscrierii golului. Nu contează câte pase s-au dat. Orice se întâmplă neregulamentar este luat în calcul.”, a spus Marius Avram, la emisiunea “Execuții matinale”, de la Sport Total FM.

Ascultă aici interviul integral al lui Marius Avram:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -