Idolul lui Gică Hagi crede că “Regele” are interzis la națională: “25 de ani ne trebuie să ajungem la Mondial!”

Gică Hagi este numele preferat de tot mai multe persoane importante din fotbalul românesc pentru postul de selecționer, însă idolul “Regelui” crede că acesta are interzis la națională.

România nu a mai jucat la un Campionat Mondial din 1998, iar tricolorii trebuie să mai aștepte încă 25 de ani dacă strategia nu va fi schimbată, este de părere Liță Dumitru.

,,Noi nu suntem echipă pregătită pentru a câștiga barajul, adică să trecem de cele două meciuri. Noi visăm de 20 de ani să facem ceva. Am văzut și eu tot se încearcă un fel de campanie contra lui Gică Hagi, de a nu ajunge la echipa națională antrenor. Cred că se creează o opinie ca Gică să renunțe la ideea de a renunța la echipa națională. El a demonstrat. Gică Hagi, dacă-l cheamă domnul Burleanu, poate oricând să antreneze echipa națională, pentru că a demonstrat că poate.

După meciul pe care l-a pierdut Lobonț, 0-7, a zis că avem de învățat. La echipa națională când ajungi ca antrenor nu trebuie să mai ai nimic de învățat. Ați văzut cum striga din tribune, s-a supărat Mirel, e normal. Gică e singurul care poate să antreneze echipa națională, dar eu simt și văd că se dorește ca Gică să renunțe la echipa națională.

Ce să mai creadă Alibec? I-a dat Ianis o pasă cu exteriorul, i-a venit mingea în față și, în loc să o preia cu dreptul, a preluat-o cu stângul, la nivelul lui Alibec, care e un mare talent. A preluat-o cu stângul și a ieșit din cadrul porții. Îți mai dau un exemplu, a fost o centrare a lui Bancu, a venit Maxim și, în loc să dea cu piciorul stâng la colțul scurt, a dat-o cu călcâiul pe poartă! Ce facem noi? Suntem echipa națională! Maxim n-a mai dat gol de 10 ani. Trebuie să ni-i formăm jucătorii. Îți mai dau unul, Cordea. A tras Răzvan Marin, i-a venit mingea lui Cordea și a închis ochii, a dat mingea la patru metri afară. Dacă el nu se întâlnește la joc și la antrenament cu mai multe faze, normal că nu știe cum să dea.

Vreo 25 de ani ne mai trebuie să ajungem la Mondial. Eu am spus-o de acum 30 de ani. Lipsesc antrenorii de la copii și juniori, sunt antrenori veniți pe salarii mizerabile și-i învață pe copii să facă tactică la 10 ani. Cum să faci tactică la 10 ani? De-aia suntem unde suntem! Cei care conduc fotbalul nu știu pe cine să pună”, a declarat Liță Dumitru, la emisiunea Liga Digisport.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -