Horia Tecău și-a încheiat cariera. Mesajul emoționant postat de tenismenul român

Horia Tecău, jucătorul de tenis care a marcat proba de dublu în ultimele 2 decenii, cu numeroase titluri, dar și 3 succese la turneele de Grand Slam, s-a retras oficial din activitate, după ultimul meci jucat la Turneul Campionilor, încheiat cu o victorie, alături de Kevin Krawietz.

Zvonurile că Horia Tecău ar urma să se retragă au circulat în presa străină încă de la începutul săptămânii, iar tenismenul a confirmat informația printr-un mesaj emoționat postat pe rețelele sociale.

“Simt o grămada de emoții acum. Sunt recunoscător. Pentru această călătoriem pentru ceea ce am trăit și pentru oamenii pe care i-am întâlnit pe parcurs. Sportul a fost locul meu de joacă, sala de clasă, m-a învățat să visez, să cred și să-mi dezvolt abilitățile de viață. Energia terenului de tenis și a fanilor m-au răsplătit enorm și voi păstra acest sentiment cu mine pentru totdeauna. Acum este timpul să mă bucur de viață într-un mod diferit și să transform toată această energie într-o formă nouă”, a scris Horia Tecău.

Tecău, care va împlini 37 de ani, are în palmares 38 de titluri de dublu, dintre care trei de Grand Slam (Wimbledon 2015 și US Open 2017, alături de Jean-Julien Rojer și unul la dublu mixt, în 2012, la Australian Open, alături de Bethanie Mattek-Sands).

Totodată, la Jocurile Olimpice din 2016 de la Rio de Janeiro, Tecău a cucerit medalia de argint, alături de Florin Mergea.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -