Grigore Sichitiu: ,,FRF a făcut doar experimente de la Daum încoace!”

Grigore Sichitiu, fost director general al Rapidului, a intervenit telefonic la Sport Total FM, în cadrul emisiunii „Execuții Matinale” din 10 decembrie, pentru a discuta cu realizatorii Gabriel Maricescu și Daniel Nazare, despre alegerea selecționerului la echipa națională de fotbal a României. 

,,Cele mai multe probleme le au cei care trebuie să aleagă selecționerul, pentru că văd că fac în continuare tot felul de greșeli, din punct de vedere de cum trebuie să arate un selecționer, pentru că un selecționer nu este un antrenor de club. Spre exemplu, eu am lucrat cu doi dintre cei mai mari antrenori ai fotbalului românesc, cu dl. Lucescu și dl. Iordănescu.

Am stat ani de zile lângă ei la echipa națională și la echipe de club, și am învățat de la dânșii că atunci când vrei să faci o treabă serioasă, trebuie să știi să alegi. Până acum federația noastră a luat un antrenor expirat, care de doi ani nu mai avea servici adică pe Christoph Daum, iar după aceea a pus un antrenor de încercare, Cosmin Contra, care nici el nu avea niciun pic de experiență la echipa națională, am jucat meci decisiv cu Suedia cu cinci jucători de la echipa de tineret, iar apoi în Spania ne-am făcut de râs cu șapte jucători de tineret, pentru că una este să fi antrenor de club și alta este să fi la echipa națională.

Am tot respectul pentru Contra, pentru Mirel Rădoi, vor fi antrenori foarte buni, dar nu acum la echipa națională. Îl pui pe Rădoi la echipa națională, care el nu a antrenat nici măcar în campionat. Uitați-vă în Europa, un selecționer trebuie să fie un om cu experiență. 

Oamenii din federație am senzația că nu înțeleg care este rostul sau vor să aducă un antrenor pe care să îi sugereze și să îi spună ei ce să îi facă, a fost un haos total cu Rădoi, ba că îi face selecția Stoichiță, ba ca trebuie să îi vină un anumit jucător. Nivelul cel mai înalt al fotbalului românesc a arătat foarte urât și acum am văzut, au încercat niște lovituri de imagine.

Era sigur că Hagi nu o să-și părăsească proiectul. Apoi, s-au dus la un alt antrenor sub contract, la Răzvan, el este un om care își respectă contractele. Au ajuns și la Dan, dar în al doilea rând toți sunt jucători sub contract. Mai sunt doar trei etape, trebuia să aibă răbdare cu Dan, pentru că la ora actuală sunt cel mai titrat ca antrenorii posibili să vină la echipa națională este Dan Petrescu.

Dan Petrescu este un antrenor care are experiență și rezultate. Dan Petrescu ar fi o soluție, a spus Grigore Sichitiu la Radio Sport Total FM.

Întreaga discuție poate fi ascultată mai jos.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -