Se antrenează 7 ore pe zi să fie campioană olimpică la Paris!

Amalia Puflea, junioara de aur a gimnasticii românești, are un vis pe care vrea să și-l împlinească peste 3 ani: să se întoarcă de la Jocurile Olimpice din 2024 cu cea mai strălucitoare medalie.

Amalia Puflea are 14 ani, face gimnastică de la 3 și este cea mai bună junioară din România la categoria ei de vârstă.

Puștoaica a pierdut șirul medaliilor de aur și ale campionatelor naționale pe care le-a câștigat. Sportiva al cărui idol este Nadia Comăneci are un vis pe care vrea să și-l împlinească în 2024.

 „Vreau să devin campioană olimpică la Paris”, Amalia Puflea, campioană națională la Junioare I, 2021. 

Pentru asta sportiva din Bârlad sacrifică tot!

 „La 11 ani am plecat la Deva, la lot. La început mi-a fost greu, dar apoi m-am obișnuit. Îmi văd părinții de Paște și de Crăciun”, Amalia Puflea, campioană națională la Junioare I, 2021.

E tot timpul cu zâmbetul pe buze

Pufi, așa cum o alintă toată lumea se pregătește câte 7 ore, de 6 ori pe săptămână pe zi și este bună și la școală!

„Mă antrenez destul de mult, dimineața fac 3 ore și după-amiază 3 ore și jumătate, de luni până sâmbătă. În restul timpului, învăț. Îmi plac mult istoria și biologia, Amalia Puflea, campioană națională la Junioare I, 2021. 

Aparatul la care Amalia excelează este solul, iar dacă nu ar fi făcut gimnastică ar fi ales alt sport.

„Mi-ar fi plăcut să fac dansuri. Îmi place foarte mult solul, sunt pasionată de dans, când eram mică eram înnebunită după dans”, Amalia Puflea, campioană națională la Junioare I, 2021.

A triumfat la ultimul concurs internațional

Amalia Puflea are rezultate foarte bune și la concursurile internaționale la care participă. La ultima competiție la care a concurat împreună cu Ana Maria Bărbosu, la Topgym, de la Charleroi ( Belgia), cele două sportive au dominat întrecerea. Ana Maria a câștigat concursul la individual, în timp ce Amalia s-a clasat pe locul trei. De asemenea, sportivele au mai câștigat 4 medalii de aurAmalia la sol și Ana Maria la paralele și bârnă și una la echipe mixte, câștigată alături de reprezentantele Belgiei.

Amalia s-a întors acasă și cu o medalie de argint la sărituri. Micuțele au fost însoțite în Belgia de Lucian Sandu, antrenorul coordonator al lotului național de gimnastică junioare al României.

Autor: Levârdă Radu

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -