Grigore Sichitiu, despre erorile arbitrilor din Liga 1: “Nu se poate, parcă e un concurs care face cea mai mare greșeală”

Grigore Sichitiu, fost antrenor, dar și fostul președintele al Rapidului, a comentat, în direct la Sport Total FM, greșelile arbitrilor din Liga 1, dar și parcursul jucătorilor români în campionatele străine.

Sichitiu crede că erorile unora la Ovidiu Hațegan sau Istvan Kovacs sunt datorate stilului de arbitraj din cupele europene, unde aceștia beneficiază de VAR.

“Nu se poate, parcă e un concurs care face cea mai mare greșeală. Dacă Hațegan și Kovacs fac greșeli care se văd cu ochiul liber… Eu cred că ei sunt obișnuiți să aștepte VAR-ul, nu se mai concentrează în campionat. Că totuși arbitrează în cupele europene…”, a declarat Sichitiu.

Fostul conducător de la Rapid spune că nu are o echipă preferată în România, deși giuleștenii au rămas în inima lui. Cu toate acestea, Sichitiu urmărește Liga 1.

“Aseară m-am uitat la FCSB cu “mititeii”. Cred că au avut muștar, pentru că erau mulți în tribună. Surpriză mare a făcut Craiova, nu FCSB-ul. A surprins și FCSB-ul că le-a lăsat inițiativa prea mult craiovenilor.

N-am o echipă preferată. Mă uit la alte meciuri din campionatele străine, jucătorii sunt altfel selecționați, altfel pregătiți și cu altă cultură fotbalistică. Regret enorm că avem jucători talentați care pleacă de la noi, Moruțan, Mihăilă, și nu reușesc să confirme la echipele la care sunt. Pleacă mari talente și nu reușesc să se impună, măcar să joace titulari.

La ora actuală am pierdut unul dintre factorii importanți, anume pregătirea atletică. Nu o mai avem, chiar dacă sunt jucători cu viteză, cu tehnică bună, jucători talentați. Nu sunt de acord cu Boloni. Talentele noastre nu se impun ca valori, asta e cu totul altceva, nu că n-ar avea talent, că au.

Am văzut un meci bun în campionat în acest an, FCSB cu CFR, o repriză bună la Craiova cu CFR și am mai văzut faze bune de joc. Faze! Dar când o să vedem un joc de la un cap la coadă?”, a declarat Grigore Sichitiu.

Discuția integrală poate fi ascultată mai jos:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -