Giani Kiriță începe o nouă carieră

Fostul fotbalist dinamovist Giani Kiriță va începe o nouă carieră în această primăvară. El va deveni luptător MMA și va face parte dintr-un nou proiect. Entuziasmat de această provocare, Giani Kiriță a început deja antrenamentele și promite că va obține victorii importante în cușcă.

Fostul căpitan al formației Dinamo a semnat un contract cu Real Xtreme Fighting (RXF), cea mai mare promoție de MMA din România. El va participa astfel la un show la care mai multe vedete se vor lupta în cușcă. Kiriță își ia rolul în serios și a început deja antrenamentele sub comanda lui Ionuț “Pitbull” Atodiresei și Ciprian Călăurusu.

De altfel, Kiriță spune că luptele nu vor fi aranjate, ci combatanții se vor duela cu adevărat în cușcă. “O să fie o luptă pe bune, o să merg la antrenamente, o să fie pe genul pay-per-view, adică o să fie ceva original. O să fie ceva tare, ceva ce eu nu am mai făcut și chiar îmi trebuia provocarea asta. O simți, e adrenalină, e altceva. Vreau să învăț din sportul acesta, plus că am un respect mare față de oamenii ăștia care practică MMA-ul. Vreau să fiu primul fotbalist care se bate în cușcă!”, a spus Kiriță pentru Fanatik.

De altfel, Kiriță a mărturisit că este fanul luptelor de contact de ani buni și are câțiva preferați. “Eu urmăresc luptele încă de pe acum 20 de ani, când era K-1, adică vorbim de kickboxingul acela. De atunci urmăream și îmi plăcea tare mult. Îmi plac mulți luptători, dar am doi preferați: unul este Fedor Emelianenko și al doilea, normal, e Mike Tyson. Nume grele, oameni care au făcut istorie pentru sporturile de contact”, a explicat Kiriță.

Giani Kiriță a jucat și poker la TV

După retragerea din activitate, Giani Kiriță a fost prezent în mai multe show-uri TV de succes. Unul dintre el a fost Road to Vegas, unul dintre cele mai populare show-uri pentru fanii de poker romania. Astfel, fostul jucător a luat parte la Road to Vegas, competiție organizată de 888poker și PokerFest. Aici, Kiriță a avut o prestație onorabilă, a fost multă vreme chip-leader. Așa cum și-a obișnuit fanii, Kiriță a arătat o determinare și o energie remarcabile, creând o atmosferă foarte plăcută.

De altfel, pasiunea sa pentru poker este una de durată și fostul fotbalist a mărturisit că îndrăgește acest joc de ani buni. Mai exact, încă din perioada în care era în activitate și obișnuia să joace adesea alături de colegii săi de la Dinamo. Printre ceilalți jucători dinamoviști pasionați de poker erau Daniel Iftodi, Gică Mihali, Liviu Ciobotariu și Ștefan Preda. Cel mai bun dintre ei era fostul fundaș Daniel Iftodi, despre care Kiriță a mărturisit într-un interviu că obișnuia să câștige aproape toate partidele.

Anii au trecut, iar Kiriță a declarat că încă mai joacă poker deoarece găsește această activitate foarte distractivă și relaxantă. Când este la masă, Kiriță adoră să își asume riscuri și are un joc destul de agresiv, așa cum a fost și ca fotbalist.

Road to Vegas nu a fost însă singurul show de succes din România la care Kiriță a participat. El a putut fi urmărit și la Dansez pentru tine sau Exatlon. Aventura de la Exatlon l-a marcat însă, ținând cont că a stat timp de patru luni în Republica Dominicană, iar apoi a devenit antrenor în cadrul acestui show.

“Am stat 4 luni în Republica Dominicană. A fost cea mai mare provocare a vieții. Este un show real, un show în care limitele tale sunt împinse la maximum din toate punctele de vedere. Și-atunci fiind și competiția sportivă mi-a venit ca o mănușă. Mi-am creat echipa în jurul meu, eram un fel de căpitan. M-am și certat cu ei, dacă le dădeam vreo palmă trebuia să plătesc 50.000 de euro. Pe teren luai câteva etape de suspendare. Era boierie ca antrenor. Mi-a fost foarte ușor, că a fost o vacanță plătită. Ca și concurent, nu! Era multă muncă, stresul foarte mare, lipsa mâncării. A rentat pentru că și noi am făcut un show, în care România era împărțită în două, “Războinicii” și “Faimoșii”. Cele mai tari momente au fost când am jucat contra Turciei, Greciei. Iarăși mi-a bătut inima în piept și mi-am dat viața pentru România”, a explicat Kiriță pentru Gsp.ro.

Giani Kiriță a fost fotbalistul lui Dinamo timp de șase sezoane, din 1997 până în 2003. El a prins 147 de meciuri în tricoul dinamovist în care a marcat 9 goluri. În palmaresul său se regăsesc două titluri în prima ligă din România, în 2000 și 2002, dar și trei Cupe ale României. În afara României, Kiriță a mai jucat pentru Samsunspor, Gaziantepspor, Ankaragucu și Bursaspor. Cu ultima echipă, el a câștigat titlul de campion în Turcia.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -