Ioan Ovidiu Sabău, despre echipa națională: “Aș merge pe jucători cu experiență care mai pot 2 ani la nivel înalt, în rest pe jucători tineri”

Naționala României va întâlni la finalul acestei luni Grecia și Israel, în partide de pregătire. Edi Iordănescu a anunțat astfel și lotul de jucători în prima acțiune a reprezentativei în calitatea sa de selecționer, iar printre noutăți se află Octavian Popescu sau Radu Drăgușin.

Ioan Ovidiu Sabău a vorbit, în direct la Sport Total FM, despre reconstrucția echipei naționale și pe cine ar miza dacă ar fi antrenor. Fostul tricolor crede că e nevoie de jucători cu experiență, alături de un nucleu de jucători tineri de perspectivă, care există deja în fotbalul românesc.

“Ați spus foarte bine, suntem înaintea unui film și nu știm, nu cunoaștem multe lucruri. E prea devreme să ne dăm seama. Sigur, jucătorii, pe unii îi cunoaștem. E prima experiență pentru Edi ca selecționer și ce s-a schimbat sau ce se va schimbat n-am de unde să știu în acest moment. Văd foarte mulți jucători tineri, sper ca acești jucători tineri, de 24-25 de ani, care unii dintre ei joacă și în Italia, în Turcia, ceea ce este foarte important, sper să ajungă la o maturitate. Să înțeleagă ce înseamnă echipa națională, să ai niște rezultate care să vorbească despre cariera ta, realizări cu adevărat importante, astea rămân.

Eu aș merge pe jucătorii cu experiență care pot cel puțin încă 3-4 ani. Sau poate e prea mult, să zic 2 ani de zile la cel mai înalt nivel. În schimb m-aș duce pe acei jucători tineri, să vadă ei în primul rând că ”da, voi sunteți generația următoare, pregătiți-vă, trebuie să vă maturizați, să creșteți. Aveți încrederea mea ca antrenor”, pentru că și asta poate fi o strategie importantă. Ați zis de Octavian Popescu, mai e Ilie la Rapid, la Gică Hagi câțiva jucători, există un nucleu de jucători tineri de mare perspectivă.

Acest Octavian Popescu, sigur, nu e matur, are multe de învățat. El face foarte mult lucrurile instictiv, trebuie să intre într-un plan tactic, să învețe să colaboreze, ceea ce face foarte bine în momentul de față. E un jucător care știe să dea și ultima pasă, care are execuții… Păi când să-i mai dăm posibilitatea, când să-l aruncăm în bătălii importante, la 22-23 de ani?”, a spus Ioan Ovidiu Sabău, la Sport Total FM.

Discuția integrală poate fi ascultată mai jos:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -