George Cosac a anunțat când va afla Simona Halep dacă poate merge la Jocurile Olimpice: “Am trimis actele, absolut tot!”

Simona Halep speră să meargă la Jocurile Olimpice de la Paris, care se vor desfășura în perioada 26 iulie – 11 august.

La fel speră și George Cosac. Președintele Federației Române de Tenis a dezvăluit, în direct la Sport Total FM, când ar urma să anunțe organizatorii dacă Simona va primi wildcard pentru participarea la Olimpiadă.

Cosac a explicat că sunt disponibile 5 wildcard-uri pentru Paris:

“Actele sunt completate și trimise. Totul e pus la punct. Directorul general se ocupă de asta. Ține legătura cu managerul Simonei. Toate sunt trimise și informăm, în primul rând, Comitetul Olimpic.

Noi am făcut demersul, am trimis actele, am completat absolut tot, ca atunci când va fi cazul și va fi acceptată, ea să aibă toate documentele bine puse la punct.

Vom afla undeva la începutul lunii iulie, după 5 iulie. Va fi perioada în care organizatorii vor hotărî cine va primi wildcard. La Olimpiadă sunt 64 de jucătoare, 59 calificate direct. Deci rămân 5 șanse de a prinde tabloul principal.”, a spus George Cosac, la emisiunea “Execuții matinale”.

Sorana Cîrstea are șanse mici să meargă la Jocurile Olimpice: “Are nevoie de derogare. Nu cred că vrea să joace”

George Cosac a vorbit și despre situația Soranei Cîrstea, care n-a evoluat în ultima perioadă pentru echipa de Billie Jean King Cup. Din acest motiv, Sorana are șanse mici să meargă la Jocurile Olimpice.

“(N.r. – Dacă un sportiv se află în TOP 30 și nu joacă pentru echipele de Cupa Davis sau Billie Jean King Cup, are dreptul să meargă la Olimpiadă?) Nu, doar cu derogare. Trebuie să argumenteze foarte bine de ce nu a fost acolo.

Deci Sorana n-ar putea să joace fără derogare. Nu cred că vrea să joace. Horia a ținut legătura cu ea în ultima perioadă. La un moment dat apăruse un zvon cum că ar vrea să joace contra Ucrainei, dar n-a fost așa. Horia a contactat-o, iar ea i-a spus că nu era pregătită să joace acel meci.”, a mai precizat Cosac.

Ascultă aici interviul integral cu George Cosac:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -