Florin Maxim visează să câștige Cupa și să joace cu Corvinul în cupele europene: “Sunt legat emoțional de această echipă!”

Florin Maxim a reușit o performanță extraordinară pe banca tehnică a Corvinului. Fostul jucător de la Sportul și Farul a dus formația hunedoreană în finala Cupei României, din postura de echipă care evoluează în Liga 2.

Corvinul se va lupta pentru marele trofeu cu Oțelul Galați, pe 15 mai, la Sibiu.

Florin Maxim a vorbit, în direct la Sport Total FM, despre legătura emoțională pe care o are cu Corvinul.

“Sunt născut în zonă, am debutat la Liga 2 aici la Corvinul. Sunt legat emoțional de această echipă. Am găsit echipa la Liga 3 când am venit în urmă cu 2 ani și jumătate. Ne-am dorit mult să promovăm din primul an, dar am pierdut promovarea în ultimul meci.

Oamenii de aici, împreună cu domnul primar, mi-au dat încredere și au mers în continuare pe mâna mea și a staff-ului meu. Anul următor am promovat și au urmat acest an de Liga 2 și parcursul din Cupa României. 

Nu s-a implicat nimeni niciodată în alcătuirea echipei. Am fost lăsat să îmi fac meseria cum am crezut. Am impus un set de reguli la echipă. Avem drumul nostru și considerăm că așa e normal și profesionist să decurgă lucrurile la o echipă care își dorește să ajungă cât mai sus.”, a spus Florin Maxim, la emisiunea “Fluier final”.

Florin Maxim, un antrenor echilibrat: “Când avem mingea, îmi place să avem situația sub control”

Antrenorul Corvinului a vorbit și despre stilul său de joc, pe care îl descrie drept “echilibrat”:

“Îmi place să speculez spațiile, o fază fixă, să fiu în avantaj. Îmi place fotbalul ofensiv, dar vreau să cred că echipele pe care le-am antrenat până acum au fost echilibrate. Am muncit mult de când ne-am întâlnit la Liga 2.

La asta am muncit, la echilibrul dintre atac și apărare. Când avem mingea, îmi place să avem situația sub control. Și la meciul cu CFR și la cel cu Voluntari, ne-a ieșit foarte bine asta. Țin să felicit jucătorii, e meritul lor.”, a continuat Maxim.

Jucătorii Corvinului, la mare căutare în SuperLiga

Florin Maxim visează ca echipa sa să câștige Cupa României și să joace în preliminariile cupelor europene. Acesta spune că mai mulți dintre jucătorii săi au atras deja atenția echipelor din SuperLiga:

“Avem jucători interesanți. Deja mai mulți au atras atenția echipelor bune ale campionatului nostru. Acum rămân meciurile pe care le mai avem în Play-Off, să demonstreze. E o vitrină.

Plus finala Cupei. În momentul în care câștigi finala Cupei, nu știu dacă își mai doresc ei să plece. Pentru că ai acele meciuri garantate în Europa și cred că orice jucător și-ar dori să le aibă în CV și, de ce nu, să spere pe mai departe.”, a mai adăugat antrenorul Corvinului.

Ascultă aici interviul integral cu Florin Maxim:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -