Gabriela Szabo: “Este foarte trist ce se întâmplă în acest moment în sportul românesc. 63% din populație e sedentară, cum să avem selecție pentru marea performanță?”

Gabriela Szabo, fosta mare atletă a României, a fost invitat zilei în studioul Sport Total FM, la emisiunea Trafic Sport, în dialog cu Horațiu Sima și Răzvan Toma.

Fosta șefă de la CSM București a vorbit despre situația sportului românesc în prezent, pe care a catalogat-o ca fiind foarte tristă. Szabo a declarat că strategia sportului românesc ar trebui să vizeze dezvoltarea infrastructurii, precum și investiția în sportul de masă.

“Este foarte trist ce se întâmplă în acest moment în sportul românesc per ansamblu, cu mici excepții. Trebuie să felicităm Federația de canotaj, care excelează și care este federația care face o muncă extraordinară și se și văr rezultatele, federația care a adus cele mai mult medalii, deocamdată, la un campionat mondial și care are șanse foarte mari ca sportivii să câștige și medalii olimpice la Paris 2024. Am văzut că și gimnastica s-a mișcat cât de cât bine, a calificat echipa, după 3 ediții unde a fost o secetă foarte mare. Voleiul masculin și feminin, dar la masculin mă uit, ei sunt cei care au excelat la campionatul european. Am văzut Franța-Italia cânt eram în Italia la un eveniment pe care îl organizez, eram acolo cu prietenii mei italieni, ne-am bucurat foarte mult de rezultatul lor și ziceam că uite și România, cât de cât, în grupe a făcut meciuri frumoase și chiar mă bucuram pentru voleiul românesc, neașteptat.

Dacă privim în ansamblu, este puțin trist, pentru că s-a și gândit o strategie a sportului românesc când a existat Ministerul Tineretului și Sportului, o strategie pe care aș fi văzut-o puțin diferit și reașezată, dar bine că există. Și aș fi plecat strict de la punctul critic, adică partea de infrastructură, degeaba gândim o mie și o sută de strategii, dacă nu ne uităm la ce ne doare cel mai tare. După să vedem cum atragem cât mai mulți copii către sport, pentru că statistica arată că 63% din populație nu practică niciun fel de exerciții fizice. Cum să avem selecție pentru marea performanță? Populația e sedentară și de aici putem să extrapolăm și să vorbim până mâine dimineață de ce suntem în situația în care suntem”, a declarat Gabriela Szabo.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -