Franța câștigă Liga Națiunilor! Scandal la golul lui Mbappe, care a marcat din poziție suspectă de offside: de ce a fost validat golul

Franța este campioana Ligii Națiunilor, după un turneu Final 4 în care a revenit de fiecare dată pe tabelă după ce a fost condusă. În marea finală, elevii lui Didier Deschamps au învins Spania, scor 2-1, după ce ibericii au condus din minutul 64 prin golul lui Oyarzabal.

Francezii au restabilit egalitatea imediat printr-un gol de poveste, la vinclu, a lui Benzema (min. 66), dar faza cea mai discutată, care a iscat un întreg scandal din partea spaniolilor, s-a petrecut în minutul 80, când Mbappe a marcat golul victoriei dintr-o poziție suspectă de offside. Arbitrul a așteptat analiza celor din camera VAR, iar spre surpinderea tuturor, reușita a fost validată.

Golul lui Mbappe a fost validat pentru că Eric Garcia a atins mingea pasată de Theo Hernandez, iar regulamentul spune că dacă balonul este atins deliberat de un adversar, jucătorul aflat inițial în poziție de offside se va afla în poziție corectă.

Dacă fundașul Eric Garcia nu ar fi atins mingea, golul ar fi fost invalidat de cei din camera VAR.

În partida pentru medaliile de bronz, Italia a câștigat contra Belgie, scor 2-1, prin golurile lui Barella (min. 46) și Berardi (min. 65). Pentru belgieni a marcat Charles de Ketelaere (min. 86).

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -