Fostul mare baschetbalist Petre Brănișteanu a fost prezent în studioul Sport Total FM

Fostul baschetbalist Petre Brănișteanu a fost prezent în studioul Sport Total FM, în cadrul emisiunii „Trafic Sport” de vineri, 1 aprilie, pentru a discuta cu realizatorul Răzvan Toma despre amintirile sale din baschetul românesc.

,,Părinții mei și-au dat seama de când eram mic că nu îmi prea plăcea școala. Între ghilimele nu îmi plăcea, că am și învățat. Așa că m-au dat la sport. Când cineva mă întreba cum mergea școala, eu le spuneam că am avut antrenament. Am absolvit Liceul Sportiv 35, cunoscuta “Fabrică de baschet” care însă avea și alte secții de sport.

Teoretic eu am început cu hocheiul în 68′ și 69′. Era și o tradiție de familie, unchiul meu Ștefan Ionescu, a fost antrenorul echipei naționale de hochei, care a fost calificată în 79′ și a bătut SUA. În 80′ a obținut locul 7 la Jocurile Olimpice de la Lake Placid. A fost cam cea mai bună echipă de hochei a României pe care am avut-o vreodată.

Citeam în drum spre studioul vostru de radio că suntem singura capitală care nu mai avem patinoar, nu avem nici măcar unul în București. Pe vremea mea erau două, la 23 August și pe Floreasca. Am făcut hochei doar până în 1975.

Așadar, mi-a plăcut mai mult baschetul. Fiind îndemânatic, am ales să merg la baschet și am ales bine”, a spus Petre Brănișteanu pentru Radio Sport Total FM

Întreaga discuție poate fi ascultată pe site-ul nostru, www.SPTFM.ro, accesând înregistrarea de mai jos.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -